Skriv sökord

Fler lådcyklar från Sparbanken Skåne till kunder som vill känna fartvind i håret

I samhället
lådcykel, sparbanken skåne

Senast uppdaterad: 5 oktober, 2021

Sparbanken Skåne har tidigare skänkt två lådcyklar till omsorgsförvaltningen i Kristianstad för att kunder inom funktionsstöd och äldreomsorg ska kunna komma ut och njuta av att få vind i håret. Nu får omsorgsförvaltningen ytterligare två cyklar.

– Att få komma utomhus, känna farten, vind i håret, och uppleva det som passeras längs cykelturen är ett fantastiskt sätt att få känna frihet. Cyklarna är ett utmärkt sätt att få uppleva sin omgivning och väcka minnen. Jag är mycket glad att Sparbanken Skåne gett de äldre denna möjlighet, säger Kristina Lindbåge, vice ordförande i omsorgsnämnden i Kristianstad.

Alla fyra cyklar kommer att flyttas mellan olika enheter och verksamheter för att så många som möjligt ska få chansen att komma ut på cykelturer.

Lådcyklar för alla åldrar

Cyklarna är en del av projektet ”Cykling utan ålder” som startade i Danmark 2012 och som därefter utvecklats till en internationell organisation med över 250 lokala föreningar i 40 länder. Över 8000 frivilliga står för trampandet.

– Idag är det personalen som cyklar med kunderna här, men när pandemiläget tillåter är planerna att införa upplägget med frivilliga cykelpiloter även här i Kristianstad, säger Sandra Strandberg, en av de ansvariga för ”Cykling utan ålder” i Kristianstad.

– Jag vill rikta ett stort tack till Sparbanken Skåne för att de fortsätter stötta vår verksamhet på detta sätt. Detta är ett fantastiskt tillskott till våra verksamheter och ett stöd i det fortsatta arbetet med kultur och socialt innehåll inom omsorgen, säger Camilla Palm, ordförande i omsorgsnämnden.

Invigning av lådcyklarna

Vid invigningen 7 oktober deltar Jenny Davidsson, kontorschef Sparbanken Skåne, Camilla Palm, ordförande omsorgsnämnden, Kristina Lindbåge, vice ordförande omsorgsnämnden, Sandra Strandberg, kultursamordnare i omsorgsförvaltningen och Maria Bendz, ansvarig för preventiva hembesök i omsorgsförvaltningen.

Dela sidan: