Skriv sökord

Lyckoslanten underhåller samtidigt som den lär barn om ekonomi

Aktuellt Barn- och ungdom
Lyckoslanten, Tusse, Caroline Seger, Sune, Hanna Ferm, IJWTBC, Amanda Edmundssoon, David Sundin

Senast uppdaterad: 4 oktober, 2021

Tidningen Lyckoslanten har Sparbankerna gett ut till barn och unga i snart 100 år. Den handlar om pengar, sparande och engagemang.

Artiklar som alltid återfinns i Lyckoslanten är reportage om en aktuell person, veckopengsskolan, jorden runt, så funkar det, gissa vad som är dyrast och intervju med en kändis om hen är en Spara eller Slösa. I tidningen finns många tips och råd för barn men också spännande läsning om andra barns vardag.
Varje år görs fyra nummer som skickas kostnadsfritt till årskurs 4 – 6 i svenska skolor. Får inte din skola tidning, hör av dig till oss så ser vi till att ni får den.

Elever räddade en badsjö

Senaste numret som kom nu i september har en stor intervju med Tusse som vann Mellodifestivalen 2021. Komikern och programledaren Babben får svara på massa frågor från knattereportrarna. De avgör sen om hon är en Spara eller Slösa. Ett reportage handlar om skolelever i Västerfärnebo som räddade sin badsjö från algblomning, ett miljöarbete som de arbetat med i fyra år nu. Nytt stående inslag är krönikan, som i detta nummer handlar om varför sedlar ändras ibland. I så funkar det beskriver vi hur ränta fungerar. Självklart har vi med den populära serien Spara & Slösa som avslutar även detta nummer.

Lärarhandledning att använda i undervisningen

Med varje nummer av Lyckoslanten kommer en lärarhandledning. Med den kan lärarna få tips om hur tidningen kan användas i undervisningen. Ni hittar även lärarhandledningen på lyckoslanten.se

Nästa nummer kommer 25 november.

Läs mer på sparbankerna.se/lyckoslanten

Dela sidan: