Skriv sökord

Dalslands Sparbank bidrar till att stötta drabbade i Ukraina och Sverige

Barn- och ungdom I samhället
majblomman, dalslands sparbank, UNHCR, stötta drabbade

Senast uppdaterad: 21 december, 2022

Det finns många som behöver stöd i jul både lokalt och runt om i världen. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Dalslands Sparbank har därför beslutat att skänka totalt 120 000 kronor till drabbade i Ukraina och till våra lokala Majblommeföreningar runt om i vårt verksamhetsområde här i Dalsland.

Våra tankar går just nu till de som drabbas av den stora konflikten i Ukraina. UNHCR, som är Förenta Nationernas flyktingkommissariat, är på plats och gör dagligen livsavgörande insatser för att hjälpa barn och familjer när de tvingas fly för sina liv. UNHCR uppskattar att 12 miljoner människor i Ukraina och 4 miljoner på flykt från Ukraina kommer att behöva skydd och nödhjälp under de kommande månaderna.

Dalslands Sparbank skänker nu i juletid 60 000 kronor till UNHCR för att stötta människor som drabbats av kriget i Ukraina. Organisationen bidrar med mat, vatten, tak över huvudet, sovsäckar och kläder.

Banken stöttar lokala majblommeföreningar

Nu i juletid skänker Dalslands Sparbank också 60 000 kronor till våra lokala majblommeföreningar i Dalsland.

Majblomman är Sveriges största ideella barnhjälpsorganisation med lokalföreningar runt om i hela Sverige. Dom arbetar året runt för att förbättra barns villkor och motverka barnfattigdom. Målet är att alla barn ska få vara med och dela gemenskapen med sina kamrater i skolan och på fritiden.

Vi är Dalslands Sparbank

Att vara kund i Dalslands Sparbank ska vara enkelt. Oavsett om du möter oss på våra bankkontor, digitalt eller via telefon, så är vi alltid redo att hjälpa dig förbättra och utveckla din ekonomi.

Hos oss möts du av omtanke. Du är vår viktigaste partner. Därför tar vi besluten nära dig och tänker långsiktigt kring din ekonomi. Vi är en mer tillmötesgående bank, som finns där när du behöver oss och anpassar oss efter dina behov. Vi drivs av viljan att ge dig rätt råd och tjänster för att nå dina mål.

Vår bank drivs inte av enskilda vinstintressen. Målet är istället att skapa möjligheter för människor och företag att utvecklas. Dels som kunder i banken. Dels genom att en del av bankens vinst används för att stödja idéer och verksamheter som gör Dalsland ännu bättre.

Ett levande och livskraftigt samhälle är en förutsättning för vår banks utveckling. Därför samarbetar vi med föreningar, företag och personer som utvecklar landskapet. Det gör oss till en unik bank, faktiskt den enda vars främsta drivkraft är att gynna bygden och alla som bor här.

Tillsammans utvecklar vi Dalsland.
dalsbank.se

Dela sidan: