Skriv sökord

Bergslagens Sparbank delade ut stipendier tillsammans med ägarstiftelsen

I samhället
stipendier, Bergslagens Sparbanks stipendier, var Årets Eldsjäl och löparprofil: Arne Evertsson, Årets idrottstalang: Ingrid Nilsson, Årets Kulturinsats, Konstgruppen The non existent Center för kultursatsningen i Ställbergs gruva.
De som fick ta emot Bergslagens Sparbanks stipendier var Årets Eldsjäl och löparprofil: Arne Evertsson, Årets idrottstalang: Ingrid Nilsson och Årets Kulturinsats: Konstgruppen The non existent Center för kultursatsningen i Ställbergs gruva.

Senast uppdaterad: 15 november, 2022

I fredags 11 november höll Bergslagens Sparbank den årliga stipendieutdelningen tillsammans med sin ägarstiftelse. Stipendier delades ut under en middag på Bryggerikrogen i Nora. Tre stipendiater fick ta emot varsin sparbankscheck om 20 000 kr tillsammans med blommor och ett diplom.

Bankens vd Cecilia Jeffner och Sparbanksstiftelsen Bergslagens ordförande Hans Sigge var på plats när stipendier delades ut tillsammans med stiftelsens huvudmän.

De som under kvällen fick ta emot stipendier var:

Årets Eldsjäl och löparprofil: Arne Evertsson

Motivering: Arne Evertsson, ordförande i Storådalens SK, är och har varit en drivande kraft för att stimulera ungdomar och vuxna till att röra på sig. Klubben anordnar ett flertal löpartävlingar, som till exempel Stripastafetten och Lindesjönloppet. För den som inte vill springa anordnas Hälsobingo.

Arne var under sin tid som lärare en drivande kraft för att få eleverna att röra på sig genom att initiera en rad utomhus- såväl som inomhusaktiviteter. Det går inte att hoppa över det faktum att Arne har fullbordat hela 58 Norasjön runt (halvmara 21,1 km), varav det senaste nu i september 2022. Det kanske inte gick lika fort som för 50 år sedan då Arne var löpare i elitklass, men som mogen man har man rätt att ta det lite piano.

Årets idrottstalang: Ingrid Nilsson

Motivering: Ingrid tilldelas Sparbanksstiftelsen Bergslagens stipendium för sitt genombrott i världseliten inom judo 2022. I juli deltog Frövi Judoklubbs 17-åriga talang Ingrid på ungdoms-OS i Slovakien och tog guld i -70 kilosklassen. Därefter blev hon uttagen att representera svenska landslaget i ungdoms-VM i Sarajevo i augusti. Där blev hon snabbt förhandstippad favorit och en kastkombination ledde till ippon inom 16 sekunder och en VM-bronsmedalj var säkrad för Ingrid.

Årets Kulturinsats: Konstgruppen The non existent Center för kultursatsningen i Ställbergs gruva

Motivering: The non existent Center har på ett mycket föredömligt sätt skapat en välkomnande och kreativ mötesplats under ständig utveckling och med respekt för platsen och den nedlagda verksamheten. Under tio år har föreställningar genomförts av hög klass. Man vågar prova sig fram, lyfter och balanserar svåra existentiella frågor med bäring på både historien, nutiden och framtiden.

Genom utställningar, vandringar, berättarkvällar, föredrag och gemensamma festmåltider har de gamla gruvbyggnaderna i Ställberg fått nytt liv och gruvan lever vidare i ny skepnad. För 10 år sen hade ingen kunnat ana att det vid Ställbergs nedlagda gruva på somrarna skulle erbjuds en internationell residensverksamhet.

Om Bergslagens Sparbank

Bergslagens Sparbank verkar i och för Bergslagen. Du känner igen oss på det lokala engagemanget och vårt starka kundfokus. Vi finns där våra kunder finns och utgår alltid ifrån kundernas behov, när vi utformar rätt produkter och tjänster för kunden.

Vi vet att en fungerande bank är viktigt för att marknaden ska vara välmående. Genom ett ytterst decentraliserat arbetssätt ihop med både lokala kontor och modern teknik, är vi i princip tillgängliga för dig dygnet runt. Vi har privat- och företagsrådgivare med mandat att fatta egna beslut i affärsfrågor som berör dig. Det betyder snabba beslut och klara besked för dig som kund.

Genom egna projekt och sponsring som exempelvis Drömjobbet och Bergslagens Sparbank Cup, eller via vår ägare, Sparbanksstiftelsen Bergslagen, bidrar vi till Näringsliv, Forskning, Utbildning, Idrott och Kultur i Bergslagen. Därmed är du, som kund i Bergslagens Sparbank, med och utvecklar samhället vi bor och verkar i. Tillsammans berikar vi Bergslagen.

Tänk dig att varje match är en hemmamatch, där alla parter vinner. Det är så vi jobbar i Bergslagens Sparbank. Vi är Hängiven dig.
bergslagenssparbank.se

Dela sidan: