Skriv sökord

Ett jubileumsfirande för hela Skaraborg som hyllar tillväxt, utveckling och kulturlivet

I samhället
Sparbanken Blackbox, Vara konserthus, vara, Sparbanken skaraborg

Senast uppdaterad: 17 november, 2022

Välkommen att växa är Sparbanken Skaraborgs nya löfte som tydliggör bankens framåtanda och affärsnära tänk. I år firas 175 år som bank och som en final på året bjuder banken tillsammans med sin ägare Sparbanksstiftelsen Skaraborg, i helgen in sina kunder och allmänheten till ett större jubileumsfirande på Vara Konserthus och Sparbanken Blackbox.

Eventen börjar redan för sparbankens kunder på fredag och avslutas med en fullspäckad familjedag på lördag som är öppen för alla. Där väntas olika aktiviteter, föreställningar och konserter. Firandet har ett särskilt fokus på barn och unga och ska även visa upp konserthusets scen Sparbanken Blackbox som är en unik arena.

Sparbanken Skaraborg har genom sin ägarstiftelse ett uppdrag om att möjliggöra goda idéer och projekt, genom att varje år återinvestera i det som tydligt bidrar till en positiv samhällsutveckling i hela verksamhetsområdet. Projekt som skapar hållbar tillväxt till nytta för både nuvarande och kommande generationer. Fram till och med 2021 har man medverkat i finansiering av olika projekt inom kultur, idrott, forskning, utbildning och näringsliv med över 270 miljoner kronor. Det unika samarbetsavtal som tecknades mellan Vara Konserthus och banken redan 2018 blev starten som möjliggjorde Sparbanken Blackbox, som med sin utformning och flexibilitet gav ett helt nytt scenrum åt Skaraborg.

– Att banken fyller 175 år och vill bjuda in till ett större jubileumsfirande hos oss på Vara Konserthus och i Sparbanken Blackbox känns jättekul. Faktum är att det som banken och bankens ägarstiftelse återinvesterar i projekt inom utbildning, idrott, och kultur bidrar inte bara till olika projekts utveckling utan gör mycket för att det ska bli attraktivt att leva, jobba och bo här i Skaraborg, menar Petra Kloo, VD och konserthuschef på Vara Konserthus.

Vill tacka kunderna med 175-årsfest

På fredagen bjuder banken in sina privat- och företagskunder till träff och seminarium med intressanta talare och ämnen. Firandet fortsätter därefter på lördagen med en fullspäckad familjedag som innehåller bland annat eldshow, pyssel, fika, teaterföreställningar och konsert med Theoz.

– Vi vill med detta firande passa på att tacka våra kunder som är med på vår resa, nu och framöver. Responsen kring jubileumseventet har varit väldigt positiv och vi ser fram emot att träffa alla som kommer. Vi är även såklart väldigt glada och stolta över att få göra detta i och med Sparbanken Blackbox som är en helt unik arena och ett konserthus som man bör följa i framtiden, menar Patrik Meijer, VD på Sparbanken Skaraborg.

Om Sparbanken Skaraborg

Sparbanken Skaraborg är verksam i Skara, Vara, Götene och Essunga kommuner. Huvudkontoret ligger i Skara och banken har idag närmare 45 000 kunder och 120 medarbetare. Sparbanken Skaraborg är en fristående sparbank som ägs av Sparbanksstiftelsen Skaraborg.
sparbankenskaraborg.se

Om Sparbanksstiftelsen Skaraborg

Sparbanksstiftelsen Skaraborg bildades år 2000 och ska främja sparsamhet genom att som aktieägare i Sparbanken Skaraborg AB verka för att sparbanksrörelsens grundläggande idéer och värderingar bevaras och utvecklas. Företrädesvis inom bankens verksamhetsområde som är Skara, Vara, Götene och Essunga kommuner. Genom utdelning från banken kan stiftelsen återinvestera medel som främjar verksamhetsområdets utveckling

Dela sidan: