Skriv sökord

Vadstena Sparbank överraskade med julklappscheck

I samhället Kultur
Vadstena Sparbank, Vadstenateatern, Vadstena Nya teater
Vadstena Nya Teater jublar över checken på 50 000 kronor som de fått av Vadstena Sparbank.

Senast uppdaterad: 20 december, 2022

Vadstena Nya Teater fick oväntat bästa tänkbara julklapp. Vadstena Sparbanks vd Mikael Engdahl överraskade med en check på 50 000 kronor mitt under teatersällskapets juliga framträdande i lördags.

– Fantastiskt! Det var verkligen en trevlig överraskning. Det är en otrolig bank vi har i Vadstena och som hjälper till i många olika sammanhang, säger Eva Granlund, ordförande i teaterföreningen.

Vadstena Nya Teater hade engagerats av Vadstena Sparbank för att uppträda och sprida julstämning på Stora Torget. De sjöng julsånger och andra favoriter samtidigt som allt fler besökare slöt upp. Denna gång var det inte bara flanörer på stan som överraskades med underhållning. Även de som svarade för underhållningen fick en rejäl överraskning när sparbankschefen Mikael Engdahl klev upp på scenen och överlämnade en check på 50 000 kronor till teatergänget. Med mikrofonen i hand gav han också en förklaring till julklappen:

– Vadstena Nya Teater är verkligen uppskattade och gör ett fantastiskt jobb. Det är värdefullt för Vadstena att de finns och är så engagerade. De betyder mycket för vårt kulturliv, men är också viktiga för att Vadstena ska leva som stad. De drar till sig mycket folk utifrån kväll efter kväll, som förutom att gå på teater också besöker restauranger, handlar i våra butiker och bor på hotell här i staden.

Det finns alltid hål att stoppa pengar i för teaterföreningen. Eva Granlund har direkt svar på vad checken på 50 000 kronor ska användas till:

– De går i första hand till att reparera fläkten som gått sönder. Dessutom behöver vi ett nytt ljusbord för att styra belysningen.

Efter att pandemirestriktionerna släppt är det åter full fart för teatersällskapet med fullsatta föreställningar. Vinterns uppsättningar av ”Pensionat Hoppet” är slutsålda.

– Det har kommit i gång förvånansvärt bra. Människor är sugna på att umgås och roa sig igen. Det känns väldigt roligt och hoppfullt. Dessutom firar vi tioårsjubileum med organisationen Vadstena Nya Teater, berättar Eva Granlund.

Ett 15-tal medlemmar driver och är engagerade i det kreativa och allmänt uppskattade teatersällskapet. De bidrar med en blandning av teater, musik och komik till Vadstenas kulturliv. Ett normalår har Vadstena Nya Teater runt 6 000 besökare till ett 70-tal föreställningar.

Dela sidan: