Skriv sökord

Invigning av träningsredskap på Arvika Sjukhus, donerad av Westra Wermlands Sparbank

Aktuellt I samhället

Westra Wermlands Sparbank donerar medel till inköp av en specialanpassad träningsmaskin för personer med neurologiska skador.

 

Idag invigdes NuStep på Fysioterapimottagningen på Sjukhuset i Arvika. Träningsmaskinen NuStep underlättar fysisk aktivitet för personer med neurologiska skador eller sjukdomar. NuStep kommer att vara placerad på Fysioterapimottagningen på Sjukhuset i Arvika för att tillgängligheten ska vara den allra bästa.

– Kondition och styrka är en mycket viktig del i behandlingen vid denna typ av skador, ibland helt livsavgörande. Fysisk träning har även en positiv effekt på hjärnans funktioner såsom minne, minskad depression och trötthet. Med NuStep tränar man dessutom tryggt och säkert för personer med funktionsnedsättning. Vi är oerhört glada över att få tillgång till denna träningsapparat, säger Mia Måseide, Specialistfysioterapeut inom neurologin, om bankens donation av NuStep.

Håkan Nordblad, vd på Westra Wermlands Sparbank kommenterar beslutet så här:

– Sparbanken är en stor och stolt sponsor till föreningslivet och olika projekt i Arvika, Eda och Årjängs kommuner. Varje år låter vi en del av vinsten gå tillbaka till föreningslivet och olika projekt som är till glädje för människor här i vårt verksamhetsområde. Den här donationen är en del av detta som jag bankens vd känner mig extra stolt över.

Sparbankernas Riksförbund
Sparbankernas Riksförbund
Sparbankernas Riksförbund
Dela sidan: