Skriv sökord

Vadstena Sparbank firade 180 år med hela staden

Aktuellt I samhället

När Vadstena Sparbank firade 180-årsjubileum i lördags gjorde man det tillsammans med hela staden. Vadstenaborna gick man ur huse till en dag fylld av underhållning och aktiviteter och med ett jättelikt tårtkalas som kronan på verket.

 

Det myllrade av folk utanför sparbanken där det bjöds på tårtkalas. 500 tårtbitar och 200 bullar serverades samtidigt som det bjöds på underhållning av såväl spelemän som sketcher av unga teatertalanger.

– Jag är jättenöjd. Det var verkligen lyckat. Väldigt mycket människor har deltagit i firandet. Vi är Vadstenabornas lokala bank och ville därför fira vårt 180-årsjubileum tillsammans med dem. Vi vill samtidigt bidra till att Vadstena är en levande stad, säger Mikael Engdahl, vd för Vadstena Sparbank.

Lokala föreningar visade upp sig

Sparbankens firande omfattade så mycket mer än tårtkalas och satte sin prägel på hela Vadstena. Varierande kulturella och idrottsliga aktiviteter pågick under hela jubileumsdagen över hela staden. Mycket tack vare de många lokala föreningar som Vadstena Sparbank samarbetar med och som visade upp sig från sin bästa sida. Exempelvis gympapass, hinder- och balansbana på cykel, jollesegling i vallgraven vid slottet, rullstolsslalom, handbollskastning, skott med puckar på mål och likaså med fotbollar samt teater- och musikunderhållning.

Firande hela dagen

Framåt kvällen fortsatte festligheterna i sparbankens uppsatta jättetält i Hamnparken, med sångaren Magnus Bäcklund som huvudnummer. Han bjöd på sig själv och sin musikaliska repertoar av välkända låtar. Däribland ”Give me your love”, hans vinnarlåt med Fame från Melodifestivalen 2003.

Sparbankernas Riksförbund
Sparbankernas Riksförbund
Sparbankernas Riksförbund
Dela sidan: