Skriv sökord

Framtidsbanken bidrar till en aktiv fritid för barn och ungdomar

Aktuellt I samhället

Framtidsbanken delar i höst ut drygt 1,2 miljoner och denna gång ligger tyngdpunkten på barn- och ungdomssatsningar i södra delarna av vårt Falkenbergs Sparbanks verksamhetsområde.

 

I samband med Sparbanksdagen den 31 augusti i Falkhallen, delar Framtidsbanken ut projektmedel till goda idéer i närområdet. Ett större bidrag går till Slöinge Tennisklubbs förberedelser för en multisportarena, som möjliggör spontanidrott för barn och ungdomar i Slöingeområdet. Målet med projektet är att utveckla fritidsverksamheten och stimulera till idrott och rörelse, utan att man behöver vara delaktig i ordinarie träningsverksamhet.

Ett annat stort projekt är en satsning i Getinge, där Framtidsbanken går in och stöttar med en halv miljon kronor till en näridrottsplats. Projektet innebär att Getinge IF kan erbjuda året-runt-verksamhet på hemmaplan och uppmuntra till såväl spontana som organiserade aktiviteter för ungdomar. I området planeras det för basket, volleyboll, innebandy, handboll, badminton, fotbollstennis med mera.

Framtidsbanken ger stöd till 19 projekt på lördag

– Det känns oerhört roligt att kunna bidra till projekt som uppmuntrar barn och ungdomar till rörelse och en aktiv fritid. Med träningsytor och utrustning på hemmaplan, blir trösklarna lägre till att komma igång med en aktiv fritid, säger Göran Bengtsson, ordförande i Framtidsbankens kommitté och vd i Falkenbergs Sparbank. 

Stöd ges även till bland annat; RIA hela människan, solcellstak till Stafsinge IF, Gunnarps samhällsförening och badplatsen Byasjön samt gymnastikmattor till Falkenbergs konståkningsklubb. Dessutom bidrar Framtidsbanken med hjärtstartare till flera samlingslokaler och idrottsföreningar. Totalt beviljas stöd till 19 olika projekt.

Bidragen delas ”symboliskt” ut på Sparbanksdagen, lördagen den 31 augusti i Falkhallen.

Fakta om Framtidsbanken

Falkenbergs Sparbank investerar i den lokala samhällsutvecklingen och skapar värden för framtiden tillsammans med våra kunder. Genom Falkenbergs Sparbanks Framtidsbank vill vi ge stimulans för att skapa tillväxt, livskvalitet, bra utbildning och fler arbetstillfällen. Medel kan utgå till organisationer, föreningar och företag för ändamål som kan bli till allmän nytta eller betydelse för samhällsutvecklingen.

Sedan Framtidsbankens start 2013 har vi delat ut drygt 34 miljoner kronor av bankens överskott till olika projekt fördelade i Falkenbergs Sparbanks verksamhetsområde – Falkenbergs kommun och norra delen av Halmstad. Näringsliv, skola, kultur och idrott har alla fått ta del av miljonerna från Framtidsbanken. På falkenbergssparbank.se/framtidsbanken kan du läsa mer om vilka som fått projektbidrag. Nästa ansökningsperiod pågår fram till 31 december 2019.

Om Falkenbergs Sparbank

Falkenbergs Sparbank är en stark och lönsam bank och den enda banken i världen med huvudkontor i Falkenberg. Vi är stolta över att ha verkat i området i över 150 år och brinner för att tillsammans med våra kunder utveckla vår del av Halland.

En viktig del av Sparbanksidén är att bankens vinst ska stanna lokalt. Först och främst för att växa med våra kunder men också för att kunna dela ut en del av vinsten till allmännyttiga ändamål. 

Sparbankernas Riksförbund
Sparbankernas Riksförbund
Sparbankernas Riksförbund
Dela sidan: