Skriv sökord

Sparbanker går ihop för att rädda oljeskadad kust efter fartygsolyckan i Pukaviksbukten

Aktuellt Hållbarhet
fartygsolyckan i Pukaviksbukten

Senast uppdaterad: 26 oktober, 2023

Just nu pågår ett omfattande saneringsarbete där många inblandade hjälps åt att suga upp olja och begränsa skadorna på djur och natur efter fartygsolyckan i Pukaviksbukten. Extra utsatta har sjöfåglar blivit som behöver tvättas rena för att räddas från oljan. Det är ett svårt och omfattande arbete som görs av Katastrofhjälpen för fåglar och vilt (KFV). Sparbankerna längs den drabbade kusten går samman och ger 250 000 kr till arbetet efter oljeutsläppet i helgen.

För att hjälpa har fyra Sparbanker gått ihop för att stötta räddningsarbetet. Sparbanken i Karlshamn, Sölvesborg-Mjällby Sparbank och Ivetofta Sparbank i Bromölla bidrar med 50 000 kronor vardera. Sparbanken Skåne bidrar med 100 000 kronor

– Vi känner alla en stor sorg kring den katastrof som drabbat Pukaviksbukten, som kommer lämna stora spår för natur, djurliv och människor. Vi är ödmjuka inför alla dem som kämpar minut för minut för att lindra konsekvenserna så gott det går, säger Stefan Ohlson, VD Sölvesborg-Mjällby Sparbank.

Tillsammans vill vi hjälpas åt i tuffa tider

Att värna om den lokala miljön med dess djur och natur är en hjärtefråga och vi vill göra en insats för platsen där våra sparbankshjärtan bankar.

– Sparbankerna i närområdet sluter upp och gör en gemensam insats i saneringsarbetet för att begränsa skadorna på djur och natur som finns i våra verksamhetsområden. Tillsammans skänker vi 250 000 kronor och hoppas på så sätt bidra i det som är mest kritiskt kring katastrofhjälpens insats för fåglarna, säger Rasmus Roos, VD Sparbanken Skåne.

Kort om Katastrofhjälp – Fåglar och Vilts Riksförbund (KFV)

KFV Riks är ett riksförbund bestående av ett 40-tal lokalföreningar och rehabiliterare spridda över hela landet från Ystad i söder till Haparanda i norr. KFV:s verksamhetsområde är rehabilitering av fåglar och vilt, där allt arbete sker ideellt och KFV:s etiska regler är ledstjärna.

För mer information kontakta gärna

Stefan Ohlson, VD, Sölvesborg-Mjällby Sparbank, 0456-424 04.
Marcus Nilsson, Marknadschef, Sparbanken Skåne, 044- 13 86 01
Christian Jönsson, VD, Ivetofta Sparbank, 0456-45334
Per Richardsson, VD, Sparbanken i Karlshamn, 0454-30 44 11

Dela sidan: