Skriv sökord

3,4 miljoner till föreningslivet i Sölvesborg

Barn- och ungdomsidrott I samhället
Susann Hammad, Marknadschef, Sölvesborg-Mjällby Sparbank, samhällsnytta på 3,4 miljoner kronor.
Susann Hammad, Marknadschef, Sölvesborg-Mjällby Sparbank som delar ut 3,4 miljoner kronor till 88 föreningar och lokala initiativ.

Senast uppdaterad: 23 mars, 2023

Sölvesborg-Mjällby Sparbank avsätter delar av årsvinsten till sponsorstöd och samhällsnytta på hemmaplan. I år får 88 föreningar och lokala initiativ dela på cirka 3,4 miljoner kronor.

– Genom att vara kund hos oss så väljer du en bank med stort lokalt samhällsengagemang. En bank med hjärta för bygden som sponsrar föreningar och stöttar initiativ med flera miljoner kronor varje år som gör samhällsnytta för utvecklingen i Sölvesborg, säger Susann Hammad, Marknadschef på Sölvesborg-Mjällby Sparbank.

Föreningslivet i Sölvesborg är utbrett och starkt och det är många fantastiska eldsjälar som står bakom framgångarna. Bland sponsormottagarna mötte vi Daniel Berg från Björkenäs-Pukaviks IF.

– Sponsringen från Sölvesborg-Mjällby Sparbank är avgörande för vår klubb. Banken har varit vår största sponsor under flera år och har gjort det möjligt att hålla kvalité på vår anläggning och god verksamhet i gång inte minst för barn och ungdomar, berättar Daniel Berg.

Som många föreningar har även Björkenäs-Pukaviks IF utmaningar med det ideella ledarskapet både inom verksamheten som i styrelsearbetet, men försöker att hålla i gång verksamheten många år till, då det är viktigt för ungdomar i norra Sölvesborg att kunna idrotta.

Bland mottagarna finns allt från körsång till discgolf

Bland sponsormottagaren finns också Sölvesborgs Körsällskap som är en fristående ideell förening med mål att främja och stärka körsångstraditionen i Sölvesborg. Föreningen är öppen för alla, oavsett ålder, kön, religion eller handikapp och kören består idag av drygt 70 sångare, fördelade på fyra stämmor.

Sölvesborgs Körsällskap framträder offentligt vid 10–15 tillfällen årligen, samt medverkar med arbete under Killebom-festivalen, Julmarknaden i Slottslängorna, mm. Sölvesborgs Körsällskap är också huvudarrangör för stadens Valborgsfirande.

– Tack vare bankens sponsring kan vi under 2023 ersätta våra två nya kvinnliga körledare på en marknadsmässigt rimlig nivå, för deras idoga och skickliga arbete. Sponsringen möjliggör också att vi kan erbjuda varje körsångare fri tillgång till den svenska digitala körplattformen ”We Are Voice”, där de kan lyssna på repertoaren och öva in sina stämmor hemma.

Sparbanken har även genom benäget extra bistånd gjort det möjligt att förse Körsällskapets nya bok ”15 visor från Sölvesborg” med illustrationer av fem kvinnliga Sölvesborgskonstnärer, berättar Nils Wallnäs, Sölvesborgs Körsällskap.

Pegasus Discgolfklubb Martin Larsen

Martin Larsen från Pegasus Discgolfklubb

 

Ett nytillskott i föreningslivet och sponsringsmottagarna är Pegasus Discgolfklubb som öppnade upp sin verksamhet i början av 2022. De flesta av föreningens utövare som varit med från början är självlärda som helt enkelt spelat tillsammans och lärt av varandra. Föreningen har 70 medlemmar och det finns plats för många fler. Pegasus Discgolfklubb är särskilt intresserade av att öka andelen aktiva kvinnliga medlemmar och locka fler ungdomar till sporten som passar alla.

Med en utbildad instruktör i klubben hoppas vi kunna erbjuda mera kvalificerade träningar och höja nivån på spelet rent allmänt. Vi har medlemmar som deltar i tävlingar runt om i Sverige och det vore roligt om Pegasus Discgolfklubb skulle uppmärksammas även utanför Sölvesborg! Tack vare sponsringen från Sölvesborg-Mjällby Sparbank har vi möjlighet att låta några av våra medlemmar gå instruktörsutbildning för att kunna vara instruktörer till våra medlemmar och vi kommer också kunna investera i träningsutrustning som vi hoppas kommer komma väl till pass, berättar Martin Larsen, Pegasus Discgolfklubb.

Vill göra Sölvesborg till en attraktiv kommun att leva, bo och verka i

Bland sponsormottagarna finns också Sölveviken Båtklubb där sponsringen gör det möjligt för båtklubben att fortsätta underhålla och utveckla området Ohället till en välkomnande och trevlig plats att vara på. Föreningens medlemmar hjälps åt vid gemensamma arbetsdagar att sköta om området och sponsringen möjliggör för föreningen att investera i moderna maskiner och redskap.

– Sölvevikens Båtklubb månar om en god havsmiljö då flera kommer till Ohället även för att bada och åka ut med båt. Under 2023 vill vi försöka förverkliga att området och bryggan blir mer tillgänglig för de med barnvagn, rullstol och rollator, berättar Christina Krook, Sölvevikens Båtklubb.

Ett annat nytillskott i Sölvesborgs föreningsliv är Sölvesborgs Padel som startade upp under förra året och som vill utveckla intresset för padel och erbjuda en bra och billig barn- och ungdomsträning. De vill också erbjuda många roliga aktiviteter och tävlingar för samtliga medlemmar oavsett ålder eller nivå.

– Tack vare sponsringen från banken så kan vi fortsätta utbilda våra befintliga ledare och utbilda fler så att vi kan starta ännu flera barn- och ungdomsgrupper till hösten. Vi märker av ett stort intresse och vi har tyvärr redan nu barn i kö som inte får plats för tillfället. Sölvesborg-Mjällby Sparbank har varit otroliga från dag ett för oss. Det är en stor utmaning att starta upp en ny förening med allt vad det innebär och dessutom är ju kassan helt tom från början vilket gör att det tar tid att komma igång, berättar Fredrik Belfrage, Sölvesborgs Padel.

Sölvesborg-Mjällby Sparbank vill göra Sölvesborg till en attraktiv kommun att leva, bo och verka i, oavsett ålder, vad hjärtat klappar för och hur livssituation ser ut. Som kund är du med och bidrar till det – Stort tack för hjälpen!

Om Sölvesborg-Mjällby Sparbank

Sölvesborg-Mjällby Sparbank har en affärsvolym på cirka 11 miljarder kronor, 34 anställda och två kontor i Blekinge. Vi är en egen bank som äger en liten del av Swedbank – inte tvärtom. Vi har i 184 år verkat för ett bättre liv i vår närhet tillsammans med våra kunder. Det är det vi kallar för att ha hjärtat i bygden och det vill vi fortsätta med i minst 184 år till.

För oss är det självklart att engagera oss i bygden! Varje år avsätter vi 2-3 mkr i sponsorstöd och sedan 2021 avsätter vi ytteligare ca 3 mkr per år till samhällsnytta på hemmaplan. Vårt mål är att vara med och göra Sölvesborg till en atraktiv kommun att leva, bo och verka i, oavsett ålder, intresse eller livssituation.
smsparbank.se

Dela sidan: