Skriv sökord

Sala Sparbank fyller 195 år och firar med miljonutdelning

I samhället Sparbanksidén
Sala Sparbank delar ut Miljonen
Per Skargren, VD på Sala Sparbank firar 195 år och delar ut 2,5 miljoner till 43 föreningar. Här delar han ut en check till Sätra IF som vill köpa in en snabb och energieffektiv snökanon för att kunna garantera längdskidåkning framgent.

Senast uppdaterad: 20 september, 2023

Den 13 september fyllde Sala Sparbank 195 år. Det firades med tårtkalas på Stora Torget i Sala med aktiviteter för både stora och små. Eftermiddagen avslutades med årets höjdpunkt – utdelningen av Miljonen, där 43 mottagare fick del av pengarna.

För 20 gången delar Sala Sparbank ut Miljonen. I år delade vi ut 2,5 miljoner kronor till initiativ som skapar växtkraft i Sala och Heby kommuner.

I år fick Sala Sparbank in 120 ansökningar inom både samhälle, näringsliv, idrott, miljö och kultur. En stor del av pengarna går till områdena idrott, kultur och samhälle.

Vi som fristående Sparbank har som syfte att förutom att bedriva bankverksamhet att ge tillbaka delar av vinsten till lokalsamhället. Det är grunden i Sparbanksidén som är lika aktuell nu som 1810 när den första Sparbanken startades i Skottland. Vi har inga ägare som kräver utdelning, istället ger vi tillbaka till samhället där vi verkar, i Sala- och Heby kommuner.

Vill skapa härliga ställen att bo på

– Det är det som är det fina med Sparbanksidén, att få bidra till att våra orter kan förbli riktigt härliga ställen att både leva och verka i. Det är pengar som verkligen gör skillnad i vårt lokala samhälle, säger Per Skargren, VD på Sala Sparbank.

Årets utdelning av Miljonen är ett av många sätt som vi ger tillbaka på. På stämman i april avsettes totalt sex miljoner kronor till samhällsnytta.

– Detta är årets absolut bästa arbetsdag där vi får vara en möjliggörare för alla eldsjälar som finns i våra kommuner, avslutar Per Skargren.

Läs mer om alla mottagare av miljonen

Dela sidan: