Skriv sökord

Nu startar Ung Livsstil för högstadieeleverna i Säters kommun

Barn- och ungdom I samhället
Ung Livsstil i Säter, Södra Dalarnas Sparbank

Senast uppdaterad: 14 september, 2023

Satsningen “Ung Livsstil” ska uppmuntra Klockarskolans elever att avstå tobak, alkohol och andra droger under högstadietiden.

Ung Livsstil i Säter sker i nära samarbete mellan Säters kommun och Södra Dalarnas Sparbank och innebär att eleverna på högstadiet erbjuds olika attraktiva förmåner, om man i samråd med vårdnadshavare tecknar en överenskommelse som gäller under hela högstadietiden.

Eleverna får delta i roliga fritidsaktiviteter och tävlingar. De elever som är med från årskurs 7 har möjlighet att vinna 10 000 kronor till körkort när de slutar årskurs 9. Sedan tidigare finns Ung Livsstil i Hedemora och Avesta kommun.

– Ungas attityd till droger har blivit allt mer tillåtande och det är viktigt att vårdnadshavarna pratar med sina barn om synen på alkohol och droger, ett bra tillfälle kan vara när överenskommelsen för Ung Livsstil ska skrivas under. Ung Livsstil satsar vi på för att vi vill att våra ungdomar ska må bra och aktivera sig på fritiden, säger Malin Lilja Altörn, Fritidschef Säters kommun.

– Vi vill vara med och göra skillnad där vi kan och stärka elever i att våga säga nej till alkohol och andra droger. Vi är så glada över att vi tillsammans med Säters kommun nu kan dra igång Ung Livsstil i Säter och hoppas att majoriteten av ungdomarna går med, säger Therese Oljans Backlin, marknadschef Södra Dalarnas Sparbank.

Om Södra Dalarnas Sparbank

Som Sparbank skiljer vi oss från andra banker. Vår enda aktieägare är Sparbanksstiftelsen Södra Dalarna, tillsammans med den delar vi årligen ut cirka 2 miljoner av våra vinstmedel till projekt och sponsring som bidrar till att utveckla Södra Dalarna till en livskraftig region som människor väljer att leva och verka i. Vi verkar i Avesta, Hedemora och Säters kommuner. Vårt huvudkontor finns i Hedemora och ett filialkontor i Säter. Vi har en affärsvolym (summan av in- och utlåning) på drygt 15,7 miljarder kronor och 40 medarbetare.

Dela sidan: