Skriv sökord

Miljoner som gör skillnad – en tidig julklapp från Sparbanken i Karlshamn

I samhället Sparbanksidén

Senast uppdaterad: 15 december, 2023

Sparbanken i Karlshamn och bankens stiftelser går nu ut med flera stödinsatser i Karlshamns och Olofströms kommun. Gratis jullovsbad för barn och ungdomar, 2,4 miljoner i extra föreningsstöd och 100 000 kr i julgåva till lokala hjälporganisationer.

– I dessa utmanande tider vill vi ge extra stöd till barn, ungdomar och de som behöver det som mest. Barn och ungdomar är vår framtid. Genom att skapa förutsättningar för en meningsfull fritid skapar vi ett tryggare och mer livskraftigt samhälle. Det är våra kunder som möjliggör att vi kan fortsätta att bidra till en bättre plats för oss alla som bor, lever och verkar här. Tillsammans skapar vi framtidstro, säger Viveca Olvegård, vice vd Sparbanken i Karlshamn.

2,4 miljoner kronor till föreningslivet

Banken sponsrar årligen lokala föreningar i Karlshamns och Olofströms kommuner. Nu ger banken ett extra föreningsstöd för att möta de senaste årens försämrade ekonomiska läge. Totalt är det 76 föreningar som får dela på 2,4 miljoner kronor. Stödet går till föreningar i Karlshamns och Olofströms kommuner med verksamhet för barn och unga. Stödet fördelas utifrån storleken på barn- och ungdomsverksamheten.

”Det var med tårar i ögonen jag mottog beskedet att vi får en “tidig julklapp” av banken. Ni anar inte hur mycket denna betyder för vår förening!” Per Widerstrand, Ordförande OIBK

”Teatersmedjan tackar Sparbanken i Karlshamn för det ständiga stödet och den generösa julklappen, som visar bankens stora hjärta för föreningslivet och kulturlivet i stort.” Povel Andersson, Verksamhetsproducent Teatersmedjan i Blekinge

Gratis jullovsbad till barn och ungdomar

Sparbanken i Karlshamns stiftelser bjuder alla barn och ungdomar på gratis bad under jullovet. Gäller för alla barn och ungdomar mellan 0–18 år som badar på Holjebadet i Olofström eller på Väggabadet i Karlshamn under hela vecka 52 under respektive badhus ordinarie öppettider. Detta inkluderar även målsman för barn upp till 12 år då det är ett krav att ha målsman med sig.

– Vi vet att många barnfamiljers vardagsekonomi har påverkats av stigande matpriser, elpriser och inflation. Vi vill att alla barn ska få möjlighet att göra något kul och nyttigt under jullovet, säger Jonke Höglund, ansvarig stiftelse och sponsring.

100 000 kr i julgåva till behövande

Lokala hjälporganisationer får ett extra stöd i juletid att hjälpa våra medmänniskor som behöver det som mest. Summan på 100 000kr fördelas mellan fem lokala organisationer som får 20 000kr vardera.

”Bankens julgåva går oavkortat till kvinnor och barn som verkligen behöver det. Nu i juletid är det många som har det extra kämpigt då december är en dyr månad och allt har blivit dyrare både mat och leksaker. Nu kan vi ge det där lilla extra till kvinnor som just nu vänder på varenda krona. Vi är otroligt tacksamma för julgåvan och glada över att kunna göra skillnad för dessa kvinnor.” Annelie Johnsson, Olofströms Kvinno- och tjejjour

Följande organisationer som får ta del av julgåvan

  • Olofströms Kvinno- och Tjejjour
  • Karlshamns Kvinnojour
  • Rädda Barnens Lokalförening Olofström
  • Rädda Barnens Lokalförening Karlshamn
  • Majblommans Lokalföreningar, Mörrum, Asarum, Karlshamn och Olofström

Läs mer på Sparbanken i Karlshamn

Kerstin Olby
Kerstin Olby
Kommunikatör för Sparbankernas Riksförbund
kerstin.olby@sparbankerna.se
Dela sidan: