Skriv sökord

Leksands Sparbank stöttar föreningar med 1 500 000 kronor extra i coronakrisen

Corona I samhället

Senast uppdaterad: 18 augusti, 2020

Många föreningar har tappat inkomster under coronakrisen. I samband med att Leksands Sparbank firar 150 år offentliggör sparbanken ett extra stöd på 1 500 000 kronor till föreningar i Leksand, Rättvik och Gagnefs kommuner för att hjälpa dem genom coronakrisen.

– Många föreningar har det väldigt tufft och mycket här i bygden bygger på det ideella engagemanget. Det skulle vara olyckligt för både människor och företag om föreningarna tvingas dra ner på sina verksamheter, säger Björn Rinstad, vd på Leksands Sparbank.
Sparbanken ser föreningarna som väldigt viktiga ur flera perspektiv.
– Det handlar dels om att föreningslivet erbjuder fantastiska möjligheter till aktiviteter på fritiden, men det handlar också om företagande och jobb, menar Björn.
Besöksnäringen i Siljansbygden bygger under ett vanligt år till stor del på evenemang och aktiviteter som föreningar direkt eller indirekt är en viktig del av. Föreningarna drar in pengar till sina verksamheter genom att själva skapa egna aktiviteter eller genom att jobba på andra evenemang. Evenemangen ökar i sin tur omsättningen för boenden, butiker, restauranger och andra företag.
– Näringslivet och föreningarna skapar väldigt mycket tillsammans och är ömsesidigt beroende av varandra. Utan alla evenemang och aktiviteter skulle både besöksnäringen och föreningslivet vara betydligt mindre. Det här är hjärtat i Siljansbygden, säger Björn.
Leksands Sparbank finns till för att utveckla bygden och är en av landets mest stabila banker.
– Vi har möjlighet att stötta lite extra i tuffa tider, och då gör vi det. I år fyller dessutom banken 150 år, att i samband med det stötta föreningarna med 1 500 000 kronor extra känns som en bra present till bygden, avslutar Björn.
Läs mer och ansök på www.leksandssparbank.se/sparbankshjalpen
Vi tar emot ansökningar fram till 2020-09-20.

Dela sidan: