Skriv sökord

Global Money Week vill öka kunskapen om privatekonomi hos unga

Aktuellt Barn- och ungdom Skola
Global Money Week vill öka kunskapen om privatekonomi hos unga. kostnadsfria föreläsningar i skolan.

Senast uppdaterad: 22 mars, 2021

22 – 26 mars är det Global Money Week – som arrangeras för att öka kunskapen inom privatekonomi hos framförallt barn och unga.

Sparbankerna arbetar för att öka kunskapen om privatekonomi i samhället året runt, men denna vecka fokuserar vi lite extra på barn och unga. Denna vecka är också All Digital Week, en europeisk kampanjvecka med syfte att skapa ökad digital delaktighet. Med kunskap kan du påverka dina val och din framtid.

Sparbankerna håller i kostnadsfria föreläsningar i privatekonomi hos unga för skolklasser, inte bara denna vecka utan alla veckor. Kontakta din närmaste Sparbank för mer information. Flera sparbanker håller föreläsningarna digitala just nu. sparbankerna.se/hitta-sparbank

Högstadieelever tävlar mot varandra i hela Europa

För fjärde året i rad kan högstadieelever i Europa tävla i Money Quiz, en Kahoot-tävling i privatekonomi som hålls i samband med Global Money Week. Förra året deltog tusentals elever i 25 europeiska länder. I Sverige arrangeras tävlingen av Bankföreningen. Frågorna handlar om privatekonomi, matematik, cybersäkerhet och samhällskunskap. Vinnarna går vidare till EM-final som hålls digitalt och arrangeras av Europeiska Bankföreningen.

Money Quiz är ett jättebra komplement till Sparbankernas föreläsningar. På Bankföreningens hemsida finns instruktioner och även många övningsfrågor.

Läs mer om våra föreläsningar i skolan här: sparbankerna.se/ung-ekonomi-kostnadsfria-forelasningar-i-skolan

Kerstin Olby
Kerstin Olby
Kommunikatör för Sparbankernas Riksförbund
kerstin.olby@sparbankerna.se
Dela sidan: