Skriv sökord

Gunnar Eikeland blir ny ordförande i Sparbanken Nord

Aktuellt
Gunnar Eikeland, ordförande Sparbanken Nord

Senast uppdaterad: 27 april, 2023

Sparbanken Nords ordförande Jan Jonsson avgår efter 12 år i styrelsen, varav sju år som ordförande. Gunnar Eikeland, bankens tidigare vd tar nu över rollen. ”Det känns som en perfekt lösning.”

Jan Jonsson konstaterar att det är mycket som hänt inom bankbranschen sedan han klev in i bankens styrelse för ett drygt decennium sedan. För precis 2011 kom BankID i mobilen, som nu är vedertagen e-legitimation i hela samhället. Swish kom året därpå och är nu en lika självklar tjänst. Digitaliseringen har ökat, antalet bankkontor i landet har minskat. Historiskt låga räntor med skenande bostadspriser och hög skuldsättning som följd. Därefter stora händelser i världen med pandemi och krig, stigande räntor och inflation samt den gröna omställningen.
— Under denna minst sagt turbulenta tid har Sparbanken Nord stärkt sina marknadsandelar och har fortsatt riktigt nöjda kunder. Det är det viktigaste. Vi är en bank som står stadigt, som visar bra resultat och kan ge tillbaka till samhället i form av nyttiga projekt och satsningar, säger Jan Jonsson och fortsätter;
— För min egen del har det varit fantastiskt roligt att vara med på bankens resa och delta i styrelsens viktiga arbete under dessa år. Så många fina människor jag har haft förmånen att jobba med. Lösningen nu med Gunnar som min efterträdare känns perfekt. Det skapar den kontinuitet som är så viktigt för Sparbanken Nord, säger Jan Jonsson.

Efter nio år som bankens VD valdes Gunnar Eikeland in som bankens styrelseordförande under årsstämman i onsdags. Det är med dubbla känslor han avtackar sin företrädare.
— Janne har varit en engagerad styrelseordförande som utvecklat styrelsearbetet och samspelet med bankens tjänstepersoner på ett utmärkt sätt. Janne är en omtänksam person samtidigt som han driver på för att banken skall utvecklas. Personligen har han alltid ställt upp och har verkligen funnits där för mig i rollen som vd. Jag kommer sakna vårt samarbete, säger Gunnar Eikeland.

Dela sidan: