Skriv sökord

Fryksdalens Sparbanks stora vårstädningen för andra året i rad

I samhället
Fryksdalens Sparbank, stora vårstädningen

Senast uppdaterad: 4 maj, 2022

Den 7 maj deltar femton lokala idrottsföreningar i en stor vårstädning runt om i Sunne och Sysslebäck. Det är andra året som Fryksdalens Sparbank arrangerar Stora vårstädningen som sker tillsammans med Sunne och Torsby kommuner, flera lokala företag och Städa Sverige som är idrottens egen miljöorganisation.

– Under förra årets vårstädning samlade vi in 2,5 ton skräp och skrot tillsammans. Det var en fantastisk insats av alla medverkande och totalt blev det 209 säckar med skräp. 50 cyklar och 19 kundvagnar och annat skrot bärgades även från sundet i Sunne, berättar Urban Rohdin, vd på Fryksdalens Sparbank.

Föreningarna som deltar kommer att bli tilldelade ett varsitt område som de kommer att städa under dagen och respektive förening får en ersättning för sitt arbete. Det är framför allt de lokala idrottsföreningarnas ungdomar som kommer att utföra städningen och alla som ska delta kommer att få genomgå en utbildning i miljökunskap inför städdagen.

Det lokala näringslivet är med i projektet

Även i år har Fryksdalens Sparbank knutit till sig flera lokala partners, både i Sunne och Sysslebäck. De företag och organisationer som är medfinansiärer i projektet är Helmia Bil, Driconeq, Vildmark i Värmland, Näckåns Energi, Fastighetsbyrån i Sunne och Torsby, Sunne Ski & Bike, Coop Sunne, Selma Spa, Sunne och Torsby kommun, Tuab, Lions Club Sunne, Mitt Sunne, Optipack och Företagarna Sunne.

– Vi är tacksamma för att vi även i år fått med oss så bra partners i vår storstädning, säger Anna Öhgren Bodén som är kommunikatör på Fryksdalens Sparbank och koordinator för den stora vårstädningen. Tack vare att näringslivet har gått in i projektet, så kommer fler föreningar att ha möjlighet att vara med och städa och få betalt för sitt arbete.

De föreningar som är med och städar i år är

Ämterviks FF, Västra Ämterviks IF, Gräsmark GoIF, Brandsbol SK, Lysviks IF, IS Emtarna, Mallbackens IF Sunne, Sunne Innebandyklubb, KFUM Sunne Basketbollklubb, Sunne Skridskoklubb, Sunne IK, Sunne Alpina Klubb, Kvistbergsskolans IF, Finnskoga IF, Nordvärmlands FF.

– Det finns ett fantastiskt föreningsliv här i bygden! Det finns många eldsjälar, engagerade ungdomar och ledare som ställer upp när vi hittar på saker och den här aktiviteten är bra för både vår närmiljö och ger lite extra klirr i kassan till föreningarna, säger Urban Rohdin.

Om Fryksdalens Sparbank

Fryksdalens Sparbank är en lokal och fristående Sparbank med huvudkontor i Sunne, Värmland. Vårt verksamhetsområde är i Fryksdalen och norra Klarälvdalen och vi finns till för dig som bor, verkar och har ditt hjärta här.

Vi erbjuder allt ifrån smidiga digitala lösningar för vardagsekonomin till mer omfattande finansiell rådgivning. Vi erbjuder även rådgivning inom familjejuridik.

fryksdalenssparbank.se

Dela sidan:

1 kommentar