Skriv sökord

Fryksdalens Sparbank övertar Sunne Ski & Bike

Barn- och ungdomsidrott I samhället
Sunne Ski & Bike letar efter köpare, efter att Fryksdalens Sparbank tagit över ägandet.

Senast uppdaterad: 28 november, 2023

Ska en Sparbank driva en skidanläggning? Nej, Fryksdalens Sparbank vill gärna sälja anläggningen till den som vill driva verksamheten vidare.

–Den här anläggningen är väldigt viktig för både Sunne och Värmland och vi har tagit beslutet med övertygelse om att det är den bästa långsiktiga lösningen för såväl banken som bygden, säger Urban Rohdin, VD på Fryksdalens Sparbank.

Anbudstiden för den konkursdrabbade anläggningen har löpt ut och de fordringar som banken har på bolaget överstiger de bud som kommit in.

– Vår bedömning är att värdet på anläggningen är högre än de bud som kommit in till konkursförvaltaren, därför har vi beslutat att överta anläggningen för skydd av fordran, säger Urban Rohdin.

Fryksdalens Sparbank planerar dock inte att driva skidanläggningen, utan har för avsikt att sälja den så snart som möjligt. Syftet med övertagandet är att ge potentiella framtida aktörer ett större tidsutrymme att agera inom och få till en framtida långsiktig lösning för
området.

Är du intresserad av att köpa anläggningen eller vill veta mer? Hör av dig till Urban Rohdin, VD, Fryksdalens Sparbank, 0565-174 17 eller urban.rohdin@fryksdalenssparbank.se

Kerstin Olby
Kerstin Olby
Kommunikatör för Sparbankernas Riksförbund
kerstin.olby@sparbankerna.se
Dela sidan: