Skriv sökord

Fem sparbanker äger nu tillsammans Portfolio Försäkra

I samhället
Patrik Meijer vd Sparbanken Skaraborg
I Götene för att stanna. Patrik Meijer vd Sparbanken Skaraborg

Senast uppdaterad: 16 december, 2020

Sparbanken Skaraborg går in som en femte delägare av Portfolio Försäkra som erbjuder kvalificerad personlig rådgivning, förmedling av försäkringar och finansiella produkter. Ägarskapet i bolaget öppnar upp för fler möjligheter kring försäkringsutbudet och kommer innebära skräddarsydda lösningar för skaraborgskunderna.

– Att vi nu går in som delägare i Portfolio Försäkra tillsammans med fyra andra sparbanker ligger helt i linje med vår strategi, att skapa ett finanshus mitt i hjärtat av Skaraborg. Portfolio blir en del av oss och våra duktiga försäkringsrådgivare kommer ha än större möjlighet att ge våra kunder det de behöver, säger Patrik Meijer, vd på Sparbanken Skaraborg.

– Genom att välkomna Sparbanken Skaraborg till Portfolio-familjen får vi bättre möjligheter att erbjuda våra tjänster i deras område. Vi ser fram emot att kunna bidra med vår försäkringskompetens för att leverera ökad kundnytta. Det här blir ett utvecklande samarbete för alla parter, säger Andreas Adolfsson, vd på Portfolio Försäkra.

Portfolio Försäkra grundades 1990

Portfolio Försäkra AB startade sin verksamhet i Eskilstuna 1990 och blev dotterbolag till Sparbanken Rekarne 2014. Vid årsskiftet 2017/2018 såldes hälften av företaget till Sparbanken Västra Mälardalen. Under 2019 gick Bergslagens Sparbank in som delägare och år 2020 följdes de av Sala Sparbank och nu även Sparbanken Skaraborg.

– Som delägare i Portfolio har vi nu en kompetent och erfaren leverantör av försäkringar, för både våra privat- och företagskunder, säger Anders Hedberg, vice vd på Sala Sparbank.

– Portfolio Försäkras mål att erbjuda bra och trygga försäkringslösningar ligger helt i linje med vårt eget erbjudande – att förenkla kundernas vardag och hjälpa dem till ekonomisk frihet och trygghet, säger Mikael Bohman, vd på Sparbanken Västra Mälardalen.

Samarbeten med svenska försäkringsbolag

Portfolio utför pensionsanalyser och samarbetar med de flesta svenska försäkrings- och fondbolagen. Portfolio är en del av Hjerta som är en serviceorganisation för fristående förmedlare med lokal närvaro.

– Vi ser fram emot ett fortsatt gott samarbete med Portfolio Försäkra och de andra sparbankerna, förklarar Cecilia Jeffner, vd på Bergslagens Sparbank.

– Hela samarbetskonceptet känns fantastiskt och vi är oerhört glada över att vi nu också har med oss Sparbanken Skaraborg, säger Thomas Rulander, ordförande för Portfolio Försäkra.

Dela sidan: