Skriv sökord

Bergslagens Sparbank: Miljonbidrag till lokala föreningar

Corona I samhället
Cecilia Jeffner, vd Bergslagens Sparbank. Miljonbidrag.
Cecilia Jeffner, vd Bergslagens Sparbank, delar ut Sparbanksmiljonen

Senast uppdaterad: 14 december, 2020

74 lokala föreningar får dela på en miljon kronor, pengar som till stor del kommer att gynna barn- och ungdomsverksamhet i Bergslagen.
– Det här ger ett välbehövligt plus i kassan, extra energi in i föreningen och ett framtidshopp, säger LIF Lindesbergs klubbchef Ricky Nordahl.

Inställda tävlingar, marknader och event. Och publikrestriktioner. Pandemin har slagit hårt mot föreningar och organisationer på flera sätt. I våras bestämde därför Bergslagens Sparbank att dela ut Sparbanksmiljonen, ett stöd för att hjälpa föreningar och organisationer. Och när det visade sig att pandemin även höll greppet om hösten fattades beslut att dela ut ytterligare en miljon.

En chans för föreningarna att övervintra

– De här föreningarna betyder så oerhört mycket för vår bygd. Nu hoppas vi att de får en chans att övervintra, säger Cecilia Jeffner, vd Bergslagens Sparbank.

Totalt får 74 lokala föreningar, många med inriktning på barn- och ungdomsverksamhet, dela på höstens miljon.

– Vi har valt att ge lägre belopp men till fler, vi vill hjälpa många. En del har bara fått några tusenlappar, men det har också räddat deras ekonomi, berättar Cecilia Jeffner.

Att banken räcker ut handen är fantastiskt och unikt

Gemensamt för alla är att de är beroende av pengar de brukar få in under arrangemang som nu har ställts in. LIF Lindesberg är ett exempel. De har tvingats ställa in träningsläger och cuper och när Opera på Skäret inte heller blev av, där de brukar sköta entré och parkering, blev intäktsbortfallet stort.

– Vi och många med oss står rådvilla i ett sådant här läge, vem kontaktar man för att få hjälp? Att då banken räcker ut handen är fantastiskt och unikt, säger klubbchef Ricky Nordahl.

Även Röda Korset Lindesbergskretsen har nu kunnat dra en lättnadens suck.
– Tack vare detta kan vi fortsätta att uppvakta ensamma med en blomma och fortsätta bjuda äldre på gratis fika. Vi blev verkligen så glada över att få den här hjälpen, säger ordförande Katarina Löwenbrink.

Se även relaterade nyheter med några av föreningarna som fått ta del av Sparbanksmiljonen: mynewsdesk.com/se/bergslagenssparbank

Om Bergslagens Sparbank

Bergslagens Sparbank verkar i och för Bergslagen. Du känner igen oss på det lokala engagemanget och vårt starka kundfokus. Vi finns där våra kunder finns och utgår alltid ifrån kundens behov, när vi utformar rätt produkter och tjänster för kunden.

Vi vet att en fungerande bank är viktigt för att marknaden ska vara välmående. Genom ett ytterst decentraliserat arbetssätt ihop med både lokala kontor och modern teknik, är vi i princip tillgängliga för kunden dygnet runt. Vi har privat- och företagsrådgivare med mandat att fatta egna beslut i affärsfrågor som berör kunden. Det betyder snabba beslut och klara besked för kunden.

Genom egna projekt och sponsring som exempelvis Drömjobbet och Bergslagens Sparbank Cup, eller via vår ägare, Sparbanksstiftelsen Bergslagen, bidrar vi till Näringsliv, Forskning, Utbildning, Idrott och Kultur i Bergslagen. Därmed är varje kund i Bergslagens Sparbank med och utvecklar samhället vi bor och verkar i. Eller som vi brukar säga; Tillsammans berikar vi Bergslagen.

Dela sidan: