Skriv sökord

Fem frågor till Gunilla Bengtsson VD på Sparbanksstiftelsen 1826

Aktuellt Fem frågor
Gunilla Bengtsson VD Sparbanksstiftelsen 1826
Gunilla Bengtsson VD på Sparbanksstiftelsen 1826

Senast uppdaterad: 2 oktober, 2023

Fakta om Gunilla Bengtsson

  • 57 år
  • VD på Sparbanksstiftelsen 1826, som är en av ägarna till Sparbanken Skåne, sedan 15 aug 2023.
  • Jobbat i olika roller inom sparbanksvärlden i Nordöstra Skåne i 35 år. De senaste 8 åren som Bankchef och ingått i Sparbanken Skånes ledning.
  • Bor i Kristianstad med min man och vår springerspaniel. Vi har ett barn och ett litet barnbarn.

Vilken är din hjärtefråga?

– Att vara kloka ägare till Sparbanken Skåne och förvalta sparbanksidén så de värden som skapas i banken kommer till bästa nytta för utveckling i vårt verksamhetsområde. Tillsammans investerar vi i framtiden!

Något du vill uppleva?

– Det hade varit fantastiskt att få uppleva att alla barn och ungdomar har framtidstro och en meningsfull fritid. Här kan vi göra stor skillnad genom att stötta föreningarna och sänka trösklarna.

Vad gillar/ogillar du?

– Gillar utmaningar och starkt engagemang. Ogillar falskhet och missunnsamhet

Vad är viktigast just nu?

– I det stora perspektivet att vi tar ansvar för att försvara demokratin och bidra till en mer hållbar värld. Alla goda krafter behöver kroka arm för att vi tillsammans ska kunna vända utvecklingen.

Intressen?

– När jag är ledig är jag helst utomhus och rör på kroppen, hundpromenad, golf, trädgård eller annat. Jag har sysslat mycket med hästar, spelat handboll och är utbildad yogainstuktör.

Din koppling till bygden?

– Jag är uppvuxen i Nordöstra Skåne och har bott här hela livet förutom när jag studerade i USA. Då jag dessutom varit kontorschef på många orter så har jag ett stort kontaktnät inom både kommun, näringsliv och föreningar.

Dela sidan: