Skriv sökord

Bergslagens Sparbank sponsor till Frövi Judo

Barn- och ungdomsidrott I samhället
Ingrid Nilsson, EM brons judo, samhällsnytta, sponsor, samhällsengagemang, bidrag

Senast uppdaterad: 27 september, 2021

Frövi Judo har funnits sedan 1979 och har sin huvudsakliga verksamhet i Lindesberg, men även en filial i Örebro. Bergslagens Sparbank är sponsor till klubben och nyligen förlängde de sitt sponsoravtal – något som gör det möjligt för klubben att stötta både dagens och morgondagens elit.

Hos Frövi Judo hittar vi både bredd och elit, unga och gamla. Klubben är en av de främsta i landet med runt 350 medlemmar. Bergslagens Sparbank är en stor sponsor till klubben.

– Samtidigt som vi har en stor bredd, men medlemmar som tränar för att motionera, har vi en stor elitverksamhet. Vi är en av de absolut bästa klubbarna i Sverige; vi har medlemmar med i alla landslag och vinner medaljer i olika sammanhang, säger klubbens ordförande, Mattias Peterson.

Blickar framåt, tillsammans med Bergslagens Sparbank som sponsor

I skrivande stund går Frövi Judo in i en ny period, där siktet är inställt på OS i Paris 2024.

– Med en så stark elitdel som vi har kommer också krav på insatser. Därför är Bergslagens Sparbanks stöd väldigt viktig för oss. Banken gör det möjligt för oss att pusha, både för de som är i A-landslaget idag och de som snart är där. Det gäller att kunna skapa bra förutsättningar för dem att satsa. Judo är ju en stor internationell sport med en omfattande världscupcirkus. Man måste kunna ta sig till tävlingar runt om i världen för att samla OS-poäng och kvala in, ofta med runt 200 resdagar per år, berättar Mattias Peterson.

Jämn könsfördelning

Judo är en idrott där ingen separation mellan kön görs; tjejer och killar tränar gemensamt.

– Detta genusperspektiv gör ju judon i sig till en fantastisk idrott. Sedan gör vi som klubb andra satsningar också. Ett exempel är våra grupper för ungdomar med speciella behov, berättar Mattias.

Medlemmar från när och fjärran

Som en effekt av att vara en av landets bästa klubbar lockar Frövi Judo inte bara till sig medlemmar lokalt, en hel del söker sig också till klubben utifrån.

– Vi har också ett judogymnasium med riksintag på Lindeskolan. Dit kommer ungdomar som i många fall väljer att stanna kvar här efter att de gått ut skolan – och då byta klubb och tävla för oss i Frövi, säger Mattias Peterson och fortsätter:

– Samtidig är en stor del av vår elittrupp från vår egen region, personer som en gång började i nybörjargruppen: vi har en bra mix.

Tränas av proffs

Till skillnad från andra idrotter, där ofta föräldrar får rycka in, är tränarna i Frövi Judo själva elitutövare.

– Eftersom alla jobbar i klubben får våra medlemmar tillgång till väldigt bra tränare. Hos oss kan en nybörjare tränas av en europamästare, avslutar Mattias Peterson.

Om Bergslagens Sparbank

Bergslagens Sparbank verkar i och för Bergslagen. Du känner igen oss på det lokala engagemanget och vårt starka kundfokus. Vi finns där våra kunder finns och utgår alltid ifrån kundernas behov, när vi utformar rätt produkter och tjänster för kunden.

Vi vet att en fungerande bank är viktigt för att marknaden ska vara välmående. Genom ett ytterst decentraliserat arbetssätt ihop med både lokala kontor och modern teknik, är vi i princip tillgängliga för dig dygnet runt. Vi har privat- och företagsrådgivare med mandat att fatta egna beslut i affärsfrågor som berör dig. Det betyder snabba beslut och klara besked för dig som kund.

Genom egna projekt och som sponsor till exempelvis Drömjobbet och Bergslagens Sparbank Cup, eller via vår ägare, Sparbanksstiftelsen Bergslagen, bidrar vi till Näringsliv, Forskning, Utbildning, Idrott och Kultur i Bergslagen. Därmed är du, som kund i Bergslagens Sparbank, med och utvecklar samhället vi bor och verkar i. Tillsammans berikar vi Bergslagen.

Tänk dig att varje match är en hemmamatch, där alla parter vinner. Det är så vi jobbar i Bergslagens Sparbank. Vi är Hängiven dig.

www.bergslagenssparbank.se

Kerstin Olby
Kerstin Olby
Kommunikatör för Sparbankernas Riksförbund
kerstin.olby@sparbankerna.se
Dela sidan:

1 kommentar