Skriv sökord

Ung Företagsamhet

Årets UF-företag 2023
Björn Elfstrand, Sparbankernas Riksförbund och Tomas Hedberg, Swedbank, delar ut priset Årets UF-företag 2023 till Sobb UF

Unga är Sveriges framtid och fler företagare behövs, därför samarbetar Sparbankerna och Swedbank med Ung Företagsamhet – UF – och lär unga om entreprenörskap. Prova livet som företagare! Kontakta närmaste Sparbank för att bli företagskund utan avgift.

Det här ingår i det avgiftsfria UF-erbjudandet*

Alla Sparbanker har samma tjänster men länkarna ovan är exempel från Sparbanken Lidköping

Kontakta din lokala Sparbank för UF-erbjudandet!

Hitta din lokala sparbanks erbjudande

* Vad som ingår kan variera mellan Sparbankerna. För UF-företag är tjänsterna avgiftsfria under UF-året. Värdet av tjänsterna är 1 240 kr/år, fördelat enligt följande: Bankgironummer (ett Bg-nummer ingår) – 250 kr/år. Internetbanken för företag med betalningar – 990 kr/år. Swish för företag – 2 kr/mottagen betalning.
Transaktionskostnader tillkommer vid fler än 500 inbetalningar till Bankgironumret samt vid fler än 500 betalningar till Bankgironummer via Internetbanken.

Ung Företagsamhet

Årets UF-företag 2023

Det här ingår i det avgiftsfria UF-erbjudandet*

* Vad som ingår kan variera mellan Sparbankerna. För UF-företag är tjänsterna avgiftsfria under UF-året. Värdet av tjänsterna är 750kr/år, fördelat enligt följande: Bankgironummer (ett Bg-nummer ingår) – 250 kr/år. Internetbanken för företag med betalningar – 500 kr/år. Swish för företag – 2 kr/mottagen betalning.
Transaktionskostnader tillkommer vid fler än 500 inbetalningar till Bankgironumret samt vid fler än 500 betalningar till Bankgironummer via Internetbanken. Se prislista företag på webbplatsen

Checklista: så här blir du UF-kund i en Sparbank

Först lite juridik

Ett UF-företag är inte en egen så kallad juridisk person. Det innebär att du och de andra som driver UF-företaget är personligt ansvariga för de avtal ni ingår för UF-företaget. Därför behöver alla i ert företag vara med på mötet med banken, ha med en giltig id-handling och skriva under avtalen. Är någon av er omyndig? I så fall ska hens förmyndare/vårdnadshavare skriva under blanketten Godkännande av avtal för omyndig avseende UF-företagande.

nr1 ung företagsamhet

Håll konstituerande möte och välj firmatecknare

På det konstituerande mötet bildar ni UF-företaget och väljer firmatecknare. Det är viktigt att ni tar med protokollet från det konstituerande mötet till banken. Använd mallen för protokoll och dagordning för att få med rätt beslut och formuleringar.

Läs mer om konstituerande mötet och firmateckning

Kontakta närmaste Sparbank

Hör av er till närmaste Sparbank så berättar de hur ett UF-möte med banken går till och vilka papper ni ska lämna till banken i förväg.

Hitta ditt bankkontor

Fyll i ansökan

Fyll i blanketten ”Ansökan för UF-företag” så banken kan förstå er verksamhet och företagets behov av banktjänster. Kom ihåg att alla under 18 år ska ha sina förmyndares/vårdnadshavares godkännande.

Ansökan UF-företag (pdf)

Ta med till mötet med banken

– Ansökan för UF-företag
– Protokoll från konstituerande möte
– Registreringsbevis (skrivs ut från er profil på UF)
– Godkännande för eventuell omyndig i företaget
– Id-kort eller pass för alla medlemmar

Ungdomserbjudande

Man behöver inte vara privatkund för att öppna banktjänster för UF-företaget, men kontakta gärna din närmaste Sparbank om du vill veta mer om ungdomstjänster och erbjudanden.