Skriv sökord

Sparbanken Nord är ett Great Place to Work

I samhället
Great Place To Work® är världsledande inom arbetsplatskultur med uppdraget att skapa bra arbetsplatser för alla.

Senast uppdaterad: 20 februari, 2024

I en undersökning gjord av världens största arbetsplatsstudie, Great Place to Work®, har medarbetarna besvarat frågor inom tre bestämda områden – tillit, stolthet och kamratskap. Det glädjande resultatet blev en certifiering för Sparbanken Nord som arbetsgivare.

– Vi är otroligt stolta över vår certifiering och ännu mer för att det är våra egna medarbetare som anonymt svarat på undersökningen. Tillsammans formar vi vår kultur, och alla anställda i banken bidrar till arbetsmiljön varje dag, säger Johanna Vincent HR-chef Sparbanken Nord.

Great Place to Work® har som syfte att utvärdera arbetsplatser och certifiera i företagskultur, med undersökningar som årligen besvaras av medarbetare i över 100 olika länder. Metodiken är densamma över hela världen och bygger på Great Place to Work© Institutes globala standard för vad som kännetecknar en god arbetsplats, en standard som baseras på över 30 års studier.

För att bli certifierade krävs enligt Great Place to Work® att det råder en hög grad av rättvisa, respekt, stolthet och kamratskap i organisationen och att det finns ett ledarskap som inspirerar, informerar, visar omtanke och utvecklar sina medarbetare. Det räcker inte att medarbetarna ”bara” trivs med sitt arbete.

Sparbanken Nord deltar i undersökningen för första gången och har för avsikt att fortsätta ytterligare några år.

– Vi ser det som ett verktyg till värdefulla och ödmjuka insikter. Både vad gäller framgångsfaktorer – det som vi ska behålla och förstärka – och de utvecklingsområden som vi förstås också har, säger Anneli Sjömark, VD Sparbanken Nord.

– Vi har höga ambitioner som arbetsgivare, vi vill hela tiden bli bättre och göra allt vi kan för att leva upp till bankens arbetsgivarlöfte att agera som en attraktiv arbetsgivare för nuvarande och framtida medarbetare, säger Johanna Vincent och avslutar;

– Men, först ska vi fira!

Om Sparbanken Nord

Sparbanken Nord har kontor i de tio kommunerna Piteå, Älvsbyn, Arvidsjaur, Arjeplog, Jokkmokk, Gällivare, Kiruna, Pajala, Överkalix och Övertorneå, samt en hög digital närvaro med ett eget Digitalt kontor. Med en affärsvolym på 65 miljarder kronor och 200 medarbetare är vi en av landets största sparbanker och en betydande finansiell aktör i regionen där vi verkar. Som sparbank avsätter vi en betydande del av vinsten varje år till samhällsengagemang och hållbar utveckling i lokalsamhället.

www.sparbankennord.se

Dela sidan: