Skriv sökord

Pengaregn över Vadstena Sparbanks stipendiater

Aktuellt Från oss

Vadstena Sparbank är angelägen om att på olika sätt gynna bygdens utveckling. Genom sin ovationskommitté har sammanlagt 180 000 kronor delats ut som stipendier till åtta mottagare. Eftersom den lokala banken firar 180-årsjubileum höjdes summan i år och intresset för att söka har varit extra stort. Antalet pristagare är dessutom fler jämfört med tidigare år.

 

En av 2019 års pristagare är föreningen Ekhagaryttarna, Vadstena. Nyblivna ordföranden Jenny Eriksdotter är jublande glad:

– Vi är extremt tacksamma för att ha en så generös bank på en så liten ort. Det är en ynnest, fantastiskt! Bidraget hjälper vår lilla förening oerhört mycket och går till reparation av ridtältet och att utveckla ungdomsverksamheten.

Det var kunderna i Vadstena Sparbank som genom sina valda huvudmän beslutade att bilda en ovationskommitté 2011. Sedan dess har banken årligen delat ut 100 000 kronor i stipendier. I år har summan höjts till 180 000 kronor med anledning av Vadstena Sparbanks 180-årsjubileum.

Vadstenabon Monica Rosén, en av huvudmännen i ovationskommittén:

– Det kom väldigt många och bra ansökningar i år. Det är verkligen roligt, men gör det också svårt att välja pristagare. Vi delar ut stipendier till både landsbygd och tätort, till dem som tar initiativ och vågar satsa. Vi gör det här för att främja bygdens utveckling, för att stimulera nytänkande med nya idéer och projekt inom kultur och näringsliv.

2019 års pristagare

Vadstena GIF – 30 000 kronor.

Hovs Bygdegårdsförening – 25 000 kronor.

Borghamns Brandvärn – 25 000 kronor.

Lions Club Vadstena – 25 000 kronor.

Våga Gårds Fastighets AB – 25 000 kronor.

Ekhagaryttarna – 20 000 kronor.

Vadstena Unga Teater – 15 000 kronor.

Dahlströmska Gården – 15 000 kronor.

Om Vadstena Sparbank – kundernas bank

Vadstena Sparbank grundades 1839 och är verksam i Vadstena med omnejd. 16 medarbetare jobbar på kontoret i Vadstena. Banken har 12 500 kunder. Privatpersoner och företag erbjuds tjänster inom bank, försäkring, fastighetsförmedling och juridik.

Vadstena Sparbank har inga aktieägare, utan är en fristående och självständig sparbank. Det är kunderna tillsammans som genom utsedda huvudmän bestämmer och har inflytande över banken. Delar av vinsten går tillbaka till det lokala samhället. Affärsvolymen, d v s summan av in- och utlåning, är 8,2 miljarder kronor. 

www.vadstenasparbank.se

Sparbankernas Riksförbund
Sparbankernas Riksförbund
Sparbankernas Riksförbund
Dela sidan: