Skriv sökord

Premiären för Kinda-Ydre Sparbanks nya motionslopp Bankvarvet

Aktuellt I samhället

I fredags gick starten för Kinda-Ydre Sparbanks nya motionslopp Bankvarvet i Kisa. Omkring 900 skolelever i Kinda deltog tidigare under dagen och 400 personer ställde upp i motionsloppet för allmänheten framåt kvällen.

 

Bankvarvet blev den folkfest och succé som man hoppats på. En härlig blandning av rörelse och underhållning, med gemenskap och motionsglädje i fokus.

– Vi är en bank för livet. Hälsan är en av vår tids viktigaste frågor. Ungdomar och vuxna behöver ta sin egen hälsa på allvar och röra på sig. För att ge en rejäl kick med inspiration tog vi initiativ till och arrangerade första upplagan av Bankvarvet, säger Johan Widerström, vd för Kinda-Ydre Sparbank.

En folkfest för alla

Bankvarvet är ett motionslopp för alla där tiden inte är det viktigaste, utan där gemenskap och motionsglädje får stå i centrum och där energi och bättre kondition blir vinsten. Deltagarna valde själva om de ville promenera, lufsa eller springa på egen hand eller tillsammans med kompisarna, arbetskamraterna eller grannarna de fem kilometrarna som gick genom Kisa samhälle 

– Vi har både sprungit och gått under loppet. Det känns verkligen som en folkfest med barn, familjer och äldre som deltar. Riktigt trevligt med all underhållning som det bjöds på, säger kompisarna Marie Gruvaeus och Anna Helldorff.

– En jättetrevlig tillställning och familjefest. Guld värt att hela familjen kan vara med och springa. Ett jättebra initiativ av sparbanken och väldigt bra arrangerat med pepping under loppet, säger Frida Lumme efter att ha sprungit i mål.

En del av bankens samhällsengagemang

Längs banan bjöds det på glada hejarop och uppmuntrande underhållning varje kilometer, med en blandning av allt från Kinda Messingssextett till gospel. Efter loppet fortsatte folkfesten hela kvällen. Avslutningsvis spelade Fredrik ”Frallan” Jonsson med band.

Bankchefen Johan Widerström, som agerade starten för motionsloppet, var helnöjd efter att det stora arrangemanget genomförts:

– Jag är jättenöjd med hela dagen. Det har skapat massor av energi. Jättehäftigt att vi fått så många i rörelse. Motionsloppet är en del i det breda samhällsengagemang som finns naturligt i Kinda-Ydre Sparbanks blodomlopp.

Sparbankernas Riksförbund
Sparbankernas Riksförbund
Sparbankernas Riksförbund
Dela sidan: