Skriv sökord

Karlshamns Sparbankshjärta slår för föreningslivet

I samhället
Sparbanken i karlshamn, föreningsliv, föreningslivet, sparbankshjärtat

Senast uppdaterad: 25 maj, 2022

Glädje, gemenskap, pirr i benen och kämpaglöd. Föreningslivet betyder mycket för alla som bor i vår bygd. Som äkta Sparbank ligger det i Sparbanken i Karlshamns dna att ge tillbaka till det lokala samhället. I år får hela 136 föreningar sponsorstöd på totalt 2,6 miljoner kronor från banken.

Årligen får lokala föreningar i Karlshamns och Olofströms kommuner extra tillskott till föreningskassan med hjälp av ett sponsoravtal mellan föreningen och banken. En ytterligare gren i samhällsnyttan gentemot föreningarna är de extra pengar som delas ut via bankens Extra Förenings-Nytta. För varje rådgivning ger banken 100 kr till en förening. Kunden bestämmer själv vilken förening som pengarna ska gå till.

– Bankens Extra Förenings-Nytta är uppskattad av både medarbetare, föreningar och kunder. Det är viktigt att kunderna får vara delaktiga i det här eftersom det är tack vare dem och deras förtroende för banken som gör detta möjligt. I år kommer vi att satsa extra mycket på att synliggöra bankens Extra Förenings-Nytta, vilket vi hoppas kommer att resultera i ännu mer pengar som gör nytta för föreningarna, säger Jonke Höglund, marknadschef Sparbanken i Karlshamn.

Se filmen om föreningslivet här

Dela sidan: