Skriv sökord

Ledig tjänst: Kreditgranskare till Spar Tjänster i Linköping

Lediga tjänster

Senast uppdaterad: 8 april, 2021

Kreditgranskare sökes till Spar Tjänster i Linköping för Sparbankerna i Vadstena, Kinda-Ydre och Åtvidaberg.

De fristående sparbankerna i Vadstena, Kinda-Ydre och Åtvidaberg samordnar administration och diverse specialistfunktioner genom bolaget Spar Tjänster i Linköping AB. Bolaget etablerades 2010 och finns sedan juni 2011 i moderna lokaler i centrala Linköping. Vi utvecklar nu vår verksamhet och söker en kreditgranskare.

Din Roll

Du kommer i denna roll arbeta med många delar av bankens kreditprocess så som kreditgranskning, kravhantering samt kredituppföljning och analys. Tjänsten innebär självständigt arbete och kommer ge dig en god inblick i alla delar av bankernas kreditverksamhet. Du kommer arbeta i nära samverkan med rådgivare och bankledning och delta i bankernas kreditmöten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Granska kreditakter/-handlingar samt administration kring detta
  • Administration kring eventuella konkurser hos bankens kunder
  • Bevaka och administrera obetalda förfallna krediter samt kommunicera kring detta med Bankens rådgivare.
  • Ta fram underlag till bankernas kreditrapporter samt bistå kreditcheferna med analys av kreditportföljen
  • Säkerställa att kompetens inom kreditområdet upprätthålls och vid behov hålla utbildning för bankernas personal.

Vem är du?

Du som söker har god kunskap om kreditgivning. Du har minst en gymnasial utbildning samt flera års erfarenhet av arbete inom kreditområdet, gärna mot både Privat- och Företagskunder.

Personliga egenskaper som är viktiga för rollen är att vara noggrann, strukturerad, analytisk, flexibel, ansvarstagande och ha ett proaktivt arbetssätt. Du ska vara social och serviceinriktad och kunna arbeta både självständigt och i grupp. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska samt ha goda läs- och skrivkunskaper i engelska.
Arbetet sker till viss del på vårt kontor i Linköping men kommer även innebära arbete på plats hos våra ägar- och kundbanker. Körkort och egen bil är ett krav.

Vad erbjuder vi dig?

Hos oss blir du en del av ett sammansvetsat gäng som tycker det är viktigt att ha roligt på jobbet och med en god laganda! För oss är det viktigt att våra medarbetare utvecklas och ser det som en självklarhet att erbjuda utbildning och kompetensutveckling. Här får du stor frihet under ansvar och därmed en flexibilitet i arbetet.

Ansökan och frågor

Frågor kring tjänsten besvaras av Spar Tjänsters vd Annelie Sigvall, telefon 076-144 86 84.

Ansökan sker via någon av ägarbankernas hemsida: kindaydresparbank.se, atvidabergsspb.se, vadstenasparbank.se. senast den 30 april.

Dela sidan: