Skriv sökord

Ledig tjänst: Ansvarig för Operativa risker och intern kontroll på Spar Tjänster i Linköping

Lediga tjänster

Senast uppdaterad: 30 mars, 2021

Ansvarig för Operativa risker och intern kontroll sökes för Sparbankerna i Vadstena, Kinda-Ydre och Åtvidaberg

De fristående sparbankerna i Vadstena, Kinda-Ydre och Åtvidaberg samordnar administration och diverse specialistfunktioner genom bolaget Spar Tjänster i Linköping AB. Bolaget etablerades 2010 och finns sedan juni 2011 i moderna lokaler i centrala Linköping.

Vi utvecklar nu vår verksamhet och söker Ansvarig för Operativa risker och intern kontroll

Din Roll

I denna roll kommer du tillsammans med affärsansvariga på bankerna arbeta operativt och strategiskt med bl a följande områden:

  • Samordna hantering av operativ risk, t ex utföra och följa upp riskanalyser för väsentliga processer
  • Godkännande-processen
  • PSD2-hantering
  • Bedrägerier
  • Incidenthantering
  • Fysisk säkerhet
  • IT- och informationssäkerhet
  • Kontinuitetshantering
  • Uppföljning av utkontrakterad verksamhet

Du kommer arbeta i nära samverkan med bankledning och kontrollfunktioner.

Vad erbjuder vi dig?

Du får möjlighet att arbeta inom områden som har hög prioritet i banken just nu, i nära samarbete med erfarna och trevliga kollegor. Du får också möjlighet att utvecklas generellt inom bank- och finansområdet, där ingen dag behöver vara den andra lik. Hos oss är vi måna om att medarbetare utvecklas och har kul på jobbet.

Vem är du?

Vi söker dig som har en relevant akademisk utbildning samt några års erfarenhet av arbete med regelefterlevnad och/eller riskhantering från bank, försäkringsbolag eller annan verksamhet. Utbildning inom IT- och informationssäkerhetsområdet eller motsvarande kunskap som förvärvats genom erfarenhet är starkt meriterande.
För oss är det viktigt att du har de personliga egenskaper som vi söker och för att lyckas i denna roll är du engagerad och strukturerad och ha en förmåga att lätt ta till dig kunskap.

Du har en god kommunikativ förmåga och förmedlar kunskap/information vidare till andra på ett lättillgängligt sätt.

Du är prestigelös då detta är en förutsättning för att kunna arbeta i en förhållandevis liten organisation. Då arbetet innebär samverkan med flera olika funktioner är du en god relationsbyggare som ser samarbete som en förutsättning för att nå bästa möjliga resultat. Som ansvarig för ditt område är det en förutsättning att du självständigt tar initiativ och driver ditt arbete framåt.

Arbetet sker till största del på vårt kontor i Linköping men kommer även innebära arbete på plats hos våra ägarbanker. Körkort och egen bil är en fördel.

Plats Din anställning kommer vara i Spar Tjänster i Linköping AB.

Frågor kring tjänsten besvaras av Spar Tjänsters vd Annelie Sigvall, telefon 076-144 86 84.

Ansökan sker via någon av ägarbankernas hemsida: kindaydresparbank.se, atvidabergsspb.se, vadstenasparbank.se. senast den 25 april.

Dela sidan: