Häradssparbankens nya designkoncept vinnare av Svenska Designpriset

Häradssparbanken i Mösterås bestämde sig för att göra om kontoret för att satsa på det personliga mötet. De kontaktade den småländska designduon Nordiq Interior Solutions AB för att förverkliga bankens visioner. Detta ledde till guld förra veckan i kategorin Visual Merchandising från Svenska Designpriset.

– Det känns fantastiskt att den vision vi haft nu konkretiseras och får bekräftelse på riksnivå. Det stärker oss i vårt arbete framåt och sätter Mönsterås på kartan, säger Stefan Ohlson, vd på Häradssparbanken i Mönsterås.

 

Det femte elementet

Konceptet heter Det femte elementet och bygger på de fyra elementen eld, jord, luft och vatten. Där det femte elementet är ekonomi. Idag behöver vi alla dessa delar för att uppleva balans och ekonomisk livskvalitet. John Eriksson, Creative Director på Nordiq berättar att en annan viktig del är närheten till kunden och till Mönsterås, vilket framgår i konceptets slogan ”Kom närmre!”.

– Vi lyssnade på Häradssparbankens idéer. De är en sparbank som vill sticka ut och samtidigt värna om det personliga mötet. Det ledde snart fram till Det femte elementet, ett koncept som på olika sätt kommer att förmedlas i hela banklokalen, förklarar Johan Vilestål, inredningsarkitekt på Nordiq.

 

Juryns motivering löd:

För ett befriande jordnära designkoncept som brände till, sköljde över och till sist blåste oss alla av jurystolarna. Ett elementärt vinnarval!

Svenska Designpriset är en tävling i design som är öppen för alla som arbetar med grafisk design, formgivning och inom liknande kreativa områden.

 

Häradssparbanken bygger om

Banklokalen öppnas upp för både spontana och bokade möten med längre öppettider än tidigare. Kontanthanteringen hamnar i egen lokal med lite andra öppettider. 

Häradssparbanken skapar de kommande månaderna en bankmiljö som inte finns någon annanstans. Bankens nya miljö kommer att bjuda in till möten och samtal mellan människor som i förlängningen leder till att nya vänskapsband och spännande affärsrelationer växer fram. Allt detta görs för att det skall vara bra att bo och leva i Mönsterås!

Ombyggnationen inleddes i oktober och beräknas vara klar i januari 2019.

Senast uppdaterad: 
2018-11-05