Falkenbergs Sparbank delade ut drygt 1 miljon kronor på Sparbanksdagen

Drygt en miljon kronor delade Falkenbergs Sparbank ut till 14 olika projekt under Sparbanksdagen i lördags.

Mest pengar får Falkenbergs Matdagar, 300 000 kr uppdelat på tre år. Årets matdagar går av stapeln den 7-8 september. Då förvandlas Falkenbergs innerstad till ett myllrande mecka av mat, dryck och musik.

– Det är en fantastisk helg där Falkenbergs matentreprenörer verkligen sätter Falkenberg på kartan, säger Göran Bengtsson vd på Falkenbergs Sparbank.

Ett annat spännande projekt som får bidrag från Framtidsbanken är ”Uppstart av Invest Falkenberg”. Uppstarten sker i samarbete mellan näringslivsorganisationen Näringslivet Falkenberg och kommunens näringslivsbolag.

– Till Invest Falkenberg ska Falkenbergs framtida entreprenörer kunna vända sig och söka riskkapital vilket på sikt skapar fler arbetstillfällen i vår kommun, säger Marinette Larsson, verksamhetsledare på Näringslivet Falkenberg.

– Invest Falkenberg är en viktig byggsten för att skapa förutsättningar för företag att etablera sig och stanna i Falkenberg fortsätter Jan Melkersson, näringslivschef i Falkenberg.

Dessutom bidrar Framtidsbanken bland annat till fem hjärtstartare, tre myggmaskiner och en kompressor.

 

Ger även 1 miljon kronor till stängselbidrag

Sedan förra utdelningstillfället i april i år har Framtidsbanken också bidragit med över 1 miljon kronor till stängselbidrag. Med anledning av torkan infördes detta bidrag för att ge möjlighet att stängsla in nya betesmarker. Över 80 olika djurägare har med hjälp av bidraget skapat nya betesmarker runt om i bankens verksamhetsområde.

 

Framtidsbanken har hittills delat ut 29 miljoner kronor

En viktig del av Sparbanksidén är att bankens vinst ska stanna lokalt. Först och främst för att bygga en stabil bank men också för att kunna dela ut en del av vinsten till allmännyttiga ändamål. Sedan Framtidsbankens start 2013 har det delats ut 29 miljoner kronor av bankens överskott. Falkenbergs Sparbank är Sveriges enda bank med huvudkontor i Falkenberg och vi är stolta över att ha verkat i området i över 150 år.

Bidragen delades ”symboliskt” ut på Sparbanksdagen, lördagen den 1 september kl.13.00, i Falkhallen i Falkenberg

 

Fakta om Framtidsbanken

Genom Falkenbergs Sparbanks Framtidsbank vill vi ge stimulans för att skapa tillväxt, livskvalitet, bra utbildning och fler arbetstillfällen. Medel kan gå till organisationer, föreningar och företag för ändamål som kan bli till allmän nytta eller betydelse för samhällsutvecklingen i bankens verksamhetsområde.

Sammanlagt har nu 29,5 miljoner kronor beviljats till olika projekt fördelade i Falkenbergs Sparbanks verksamhetsområde - Falkenbergs kommun och norra delen av Halmstad. Näringsliv, skola, kultur och idrott har alla fått ta del av miljonerna från Framtidsbanken. Nästa ansökningsperiod pågår fram till 30 december 2018.

Senast uppdaterad: 
2018-09-03