Skriv sökord

Biträdande Företagschef sökes till Roslagens Sparbank

Lediga tjänster

Senast uppdaterad: 22 februari, 2021

Roslagens Sparbank, en av Sveriges 59 lokala sparbanker, verkar i och för Roslagen. Vår vision är ”Ett attraktivt och öppet Roslagen i tillväxt” och tillsammans med våra fyra stiftelser eftersträvar vi ekonomisk, ekologisk och social hållbarhet för våra kunder och samhället i stort. Vi är en fristående sparbank utan aktieägare där alla beslut fattas i Roslagen. Det faktum att vi inte har några aktieägare gör att vi istället kan dela ut en del av vår vinst till våra fyra stiftelser, som använder pengarna till det vi brukar kalla ”samhällsnytta”. Sedan stiftelserna bildades har banken avsatt ca 130 Mkr till samhällsnytta – det är något vi är stolta över och en viktig faktor till att vi som arbetar i Roslagens Sparbank har valt att jobba här!

Vi har en affärsvolym på ca 30 mdkr, ca 100 anställda och våra 49 000 privat- och företagskunder kan möta oss på något av våra 4 kontor[1], i vår egen telefonbank eller via mobil- eller internetbanken. Tack vare vårt samarbete med Swedbank kan vi erbjuda våra kunder ett brett utbud av finansiella produkter och tjänster.

Vill du göra skillnad för Roslagen tillsammans med oss – välkommen med Din ansökan!

Vi har bestämt oss för att ta nästa steg och ytterligare utveckla företagsaffären i Roslagens Sparbank, vill du vara med och påverka den resan? Vi genomför för närvarande en organisationsförändring som innebär att affärsverksamheten som tidigare varit uppdelad i mindre enheter utifrån geografi nu delas upp i två större enheter Privat/Företag. Vi söker som ett led i detta en biträdande företagschef. I rollen kommer du ha ett nära samarbete med bankens Företagschef och ha personalansvar för ett antal av företagsavdelningens 19 medarbetare. Du kommer att coacha och stödja medarbetarna i vardagen likväl som du tillsammans med företagschef kommer vara ansvarig för utveckling/styrning och mål/resultat för enheten. Vår företagsaffär är bred och hanterar både den mindre kunden samt större kunder i behov av kvalificerad ekonomisk rådgivning. Vår strävan är att alltid ha ett helhetsperspektiv utifrån kundens behov och har historiskt en väldigt god kundnöjdhet. Företagsteamet har ett nära samarbete med Placeringsrådgivare, försäkringsrådgivare och övriga specialister i syfte att överträffa våra kunders förväntningar. Vi har en fortsatt tydlig ambition av att växa och vara synliga på företagsmarknaden i Roslagen.

Om dig
För att lyckas i rollen behöver du ett starkt affärsfokus och en gedigen erfarenhet av företags/ kreditrådgivning i bank, vidare krävs erfarenhet av att arbeta i och helst ha lett ett team mot högt satta mål. Ett coachande förhållningssätt motiverar dig för att få individerna i gruppen att utvecklas individuellt och tillsammans. Tidigare erfarenhet av personalansvar är klart meriterande. Du har ett strukturerat arbetssätt och förstår vikten av att förändra/förbättra arbetssätt och metoder för att löpande utveckla verksamheten. Som person är du utåtriktad, positiv, analytisk och har en mycket hög egen drivkraft.
• Som chef och ledare värdesätter vi att…
o …du har en god förmåga att leda och ge direktiv (inkl. att sätta mål),
o du har en god förmåga att genomföra förändringar,
o du har en god förmåga att coacha och utveckla andra.

Sökande till befattningen bör uppfylla följande:

Gedigen erfarenhet av företags/kreditrådgivning
Ledarerfarenhet med ett coachande förhållningssätt
Ekonomisk utbildning på högskolenivå (kan ersättas av relevant erfarenhet).
Swedsec Rådgivarlicens
Swedsec Bolånelicens (inget krav men meriterande)
Certifikat för försäkringsförmedling (inget krav men meriterande)

Ansvarig för befattningen rapporterar till Företagschef.

Tjänsten är en tillsvidareanställning och avser heltid. För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Företagschef Johan Persson på 0176-77 199, johan.persson@roslagenssparbank.se Våra fackliga representanter är för Finansförbundet Lars Pettersson 0176-77 135 och för Saco Markus Berglund 0176-77 104.

Välkommen med din ansökan, senast den 14 mars genom att registrera den via vår hemsida roslagenssparbank.se/jobb

Ansökningar bearbetas löpande så inkom gärna med din ansökan så snart som möjligt.

 

[1] Norrtälje (huvudkontor), Rimbo, Hallstavik och Älmsta

Dela sidan: