Olav Thon och Håkan Nordblad, vd på Westra Wermlands Sparbank, knöt upp rosetten med de svensknorska banden vid invigningen av Mötesplats Oslo.

Westra Wermlands Sparbank öppnar kontor i Oslo

Allt fler västvärmländska företag ser möjligheter att göra affärer och samverka med företag och organisationer i Norge, därför finns det nu ett kontor i hjärtat av Oslo som drivs av Westra Wermlands Sparbank tillsammans med Arvika, Eda och Årjängs kommuner. Tillsammans gör de det enklare för företag och organisationer på båda sidor gränsen att träffas på Mötesplats Oslo.

– Vi och de västvärmländska kommunerna vill genom detta visa i praktisk handling hur viktigt vi tycker Norge och Oslo är och att vi vill satsa på denna marknad. Att vi ligger så nära Norge kan ingen ta ifrån oss, säger Håkan Nordblad, vd på Westra Wermlands Sparbank.

 

Mötesplatsen invigdes 29 maj tillsammans med gäster från både norska och svenska sidan, representanter från västvärmländska företag, organisationer och de tre kommunerna. Den norska affärsmannen Olav Thon och Westra Wermlands Sparbanks vd Håkan Nordblad invigde mötesplatsen symboliskt genom att knyta upp rosetten av de norsksvenska banden.

– Vi tycker Norge är viktigare än Bryssel, berättar Håkan och fortsätter. Det vi sedan kan göra är att säkerställa att kontoret är funktionellt och bra och att alla företag i de tre kommunerna känner till att det finns. Sedan kan inte vi bestämma vad företagen ska göra, det vet de bäst själva.

 

Intresse finns från företagen

Westra Wermlands Sparbank tillsammans med Arvika, Eda och Årjängs kommuner har tagit över lokalen som Region Värmland tidigare använde. Kontoret står till förfogande för västvärmländska företag som ser möjligheter att göra affärer, driva projekt och samverka med företag och organisationer i Norge.

Westra Wermlands Sparbank står för drygt hälften av hyran på cirka 150 000 kronor per år. Andra hälften, 75 000 kronor, delar de tre västkommunerna på.

Kontoret invigdes för snart tre veckor sedan och intresse finns från företagen.

 

Senast uppdaterad: 
2018-06-15