Skriv sökord

VM-premiär med fotbollsfest på Vadstena Sparbank

Aktuellt I samhället

Över 200 Vadstenabor hejade på svenska damlandslaget i VM-premiären, då Vadstena Sparbank bjöd in till fotbollsfest.

 

– Jättekul! Ett fantastiskt arrangemang, säger Lena Wiberg, som såg dottern och fotbollsstjärnan Stina Blackstenius på storbilds-tv när Sverige mötte Chile.

Den engagerade publiken behövde inte resa till Frankrike, utan upplevde en härlig fotbollsfest på hemmaplan i Vadstena. När Vadstena Sparbank bjöd in kunder till fotbollsfest på bakgården blev det snabbt fullsatt.

– Intresset var större i år jämfört med förra året då vi hade ett liknande arrangemang under herrarnas fotbolls-VM, säger Anna Elmqvist, en av de många medarbetarna på Vadstena Sparbank som engagerade sig i fotbollsfesten.

Stina Blackstenius från Vadstena är med i VM

Publiken överraskades inledningsvis med en förinspelad hälsning från Stina, med Vadstena GIF som moderklubb. Hon tackade för stödet hon fortfarande känner att hon får från Vadstena och pratade om betydelsen av att ha vuxit upp på orten med trygghet och närhet till allt och alla.

– Det är viktigt med jämställdheten. Damfotbollen får ofta för lite uppmärksamhet. Vi vill bidra till att damfotbollen lyfts fram, fortsätter Anna.

Den passningen uppskattades särskilt av Ann-Sofie Bremer-Hjertsted, klubbdirektör i Linköpings Fotboll Club, som var på plats i Vadstena under damlandslagets VM-premiär:

– Superhärligt att det blir så stor uppmärksamhet kring damfotbollen och Vadstenas egen stjärna Stina Blackstenius i synnerhet, säger Ann-Sofie.

Det jublades i publiken när Sverige sköt in 1-0 och därefter ytterligare ett mål. Segern firades med bubbel, och medarbetarna på Vadstena Sparbank fick stående ovationer för arrangemanget.

– Fantastiskt! Det här är Sveriges bästa bank. De ställer upp så himla mycket, säger Stefan Gustafsson.

Imorgon spelar Sverige igen, denna gång mot USA och Vadstenaborna lär heja igen.

Sparbankernas Riksförbund
Sparbankernas Riksförbund
Sparbankernas Riksförbund
Dela sidan: