Skriv sökord

Vill du vara med och göra skillnad? Sök tjänsten som Chef för AML & KYC på Sparbanken Skåne

Lediga tjänster
Chef för AML & KYC, systemägare, Kontorschef sökes till Sparbanken Skåne, ledig tjänst,

Senast uppdaterad: 15 mars, 2023

Söker du efter ett jobb där du får använda ett coachande ledarskap samtidigt som du bidrar till ett hållbart samhälle? Vi söker just nu en chef för vår enhet för Anti Financial Crime (AFC). I den här rollen får du utlopp för din nyfikenhet och din analytiska förmåga och det finns goda möjligheter att utvecklas som ledare.

Vi tror på att vi kan göra skillnad!

Arbetet med att motverka PT/TF är en del av Sparbanken Skånes hållbarhetsarbete, och vi bidrar till samhällsnyttan när vi upptäcker, motverkar och rapporterar misstänkta beteenden och transaktioner. Vi jobbar proaktivt för att banken inte ska utnyttjas för penningtvätt och terrorismfinansiering.
Vi jobbar som ett lag med både gemensamma och egna mål. Dina framtida medarbetare är ett sammansvetsat och härligt gäng som hjälper och stödjer varandra i det dagliga arbetet. Vi utgår ifrån Kristianstad.

Om tjänsten

I rollen som Chef för AML & KYC ingår både ledarskap och operativa arbetsuppgifter. Du kommer att ansvara för en enhet med 14 medarbetare, varav du är chef för åtta AML Specialister samt en Gruppchef för KYC, som har fem direktrapporterande i sin arbetsgrupp. Därutöver ska du utforma och förvalta processer och arbetsmoment i syfte att motverka att banken används i kriminella syften. Du har både personal- och resultatansvar, du rapporterar till Chef IT & Support, tillika Särskilt Utsedd Befattningshavare (SUB), och du ingår i stabens chefsgrupp.

En del av det operativa arbetet kommer bestå av att:

 • Analysera, utvärdera och rapportera utfall från transaktionsmonitorering och andra informationskällor,
 • Utveckla verksamheten utifrån förändrade förutsättningar och fattade beslut,
 • Upprätta och uppdatera interna regelverk samt rutin- och processbeskrivningar,
 • Nära samarbete med SUB, bl a kring den allmänna riskbedömningen,
 • Bistå bankens medarbetare med rådgivning och utbildning inom ansvarsområdet,
 • Omvärldsbevakning,
 • Medverka i forum inom ramen för samarbetet med Swedbank,
 • Skapa och underhålla nätverk med kollegor i andra sparbanker, Swedbank och Sparbankernas Riksförbund.

Om dig

Du tror på sparbanksidén och ett coachande ledarskap. Du utmanar och inspirerar medarbetarna att flytta fram sina positioner och du har mod att förändra arbetssätt och metoder. Du har förmåga att se helheten och är van att omsätta teori till praktisk vardag. Vidare har du en pedagogisk ådra och du kan lätt kommunicera nya rön och insikter till både avdelningen och hela banken.

Krav

 • Akademisk examen eller motsvarande,
 • Ledarskapserfarenhet,
 • Gedigen erfarenhet av arbete med att motverka, identifiera och analysera risker för penningtvätt, finansiering av terrorism och bedrägerier,
 • Erfarenhet av att analysera, presentera analyser och att skriva rapporter, se mönster och samband,
 • God kommunikationsförmåga såväl på engelska som svenska i både tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och hur du med dessa kan komplettera gruppen. Tidigare erfarenhet från en kontrollfunktion i bank, som revisor eller från annan befattning inom området är meriterande.

Välkommen med din ansökan

Ansök med ett personligt brev samt CV genom att gå in på vår hemsida och sök aktuell tjänst. Motivera i din ansökan varför du söker och vad du kan bidra med till rollen och Sparbanken Skåne. Intervjuer kan ske löpande, men senast den 3 april vill vi ha din ansökan. Personprofilstester förekommer i processen.

Har du frågor om tjänsten?

Kontakta: Ingelise Gudmann, Chef IT & Support och tillika SUB, telefon 044 – 13 84 36.
Kontaktperson för Finansförbundet är Catarina Regebro, tel. 044-13 84 07.
Kontaktperson för SACO är Kristina Månsson, tel 044-13 82 77.

Om Sparbanken Skåne

För fjärde året i rad blev Sparbanken Skåne certifierad som en utmärkt arbetsplats via Great Place to Work®. Vi rankas just nu som Sveriges sjätte bästa arbetsplats! Som medarbetare på Sparbanken Skåne är du med och bidrar till att utveckla samhället, förverkliga drömmar och hjälpa människor att växa. Genom att låta delar av vinsten gå till lokala projekt inom idrott, kultur, utbildning och näringsliv bidrar vi till att skapa framtidstro där du bor. Detta gör oss stolta!
sparbankenskane.se

Dela sidan: