Skriv sökord

Verkställande direktör sökes till Sparbanken Nord i Piteå

Lediga tjänster
vd sökes, sparbanken nord, verkställande direktör sökes

Senast uppdaterad: 18 maj, 2022

Sparbanken Nord skapar värde genom att vara en finansiellt stark, lönsam och kundorienterad bank med ett aktivt samhällsengagemang. Nu söker vi en Verkställande direktör som med stort engagemang och entusiasm vill leda Sparbanken Nord i vår fortsatta resa framåt.

Sparbanken Nord grundades redan 1852 och har en lång och gedigen historia. Banken har idag cirka 200 anställda fördelade på ett digitalt och 11 fysiska kontor i Norrbotten. Huvudkontoret är placerat i Piteå.

Sparbanken Nord skapar värde för de samhällen där vi är aktiva genom att vara en finansiellt stark, lönsam och kundorienterad bank med ett aktivt samhällsengagemang. Varje år investerar vi en del av bankens vinst i olika initiativ som syftar till att på olika sätt göra livet bättre och mer hållbart på de platser där vi bor och verkar på.

Sparbanken Nords arbetsgivarlöfte är att agera som en attraktiv arbetsgivare för våra nuvarande och framtida medarbetare. Vi lägger stor vikt vid våra värderingar “närmare, tryggare och ansvarsfulla”.

Dina arbetsuppgifter

Som vår nya Verkställande direktör är du ytterst ansvarig för att utveckla verksamheten enligt styrelsens riktlinjer och anvisningar. Detta innebär bland annat ansvar för att implementera och genomdriva bankens vision, strategier och verksamhetsplaner samt att lyfta identifierade utvecklingsbehov. Det handlar också om att upprätthålla god intern styrning och kontroll samt att stötta och leda bankens medarbetare.

I rollen som Verkställande direktör har du det övergripande ansvaret för bankens verksamhet. Du skapar förutsättningar för lönsamhet, tillväxt och goda affärer. Du fattar kloka beslut och leder och driver utvecklingen av banken mot uppsatta mål. Vidare är du bankens ansikte utåt och en kulturbärare och förebild för vårt varumärke vid olika forum och aktiviteter som berör verksamheten.

Din profil

För att passa i rollen ser vi att du har en akademisk examen inom ekonomi eller annan för befattningen lämplig inriktning. Du har flera års erfarenhet från en ledande befattning i en kundorienterad organisation, med erfarenhet av personalansvar, rapportering till en styrelse samt ekonomisk rapportering. Vidare ser vi gärna att du har erfarenhet från affärsverksamhet där din förmåga att skapa lönsamhet i kombination med strategisk verksamhetsutveckling har gett goda resultat.

Som person är du affärsmässig och förtroendeingivande med ett lyhört och coachande ledarskap. Du är strukturerad, lösningsfokuserad och har förmågan att skapa goda relationer, engagemang och vi-känsla. Du är resultatinriktad och har en god kommunikativ förmåga samt ett genuint intresse för att bidra till att utveckla de samhällen där Sparbanken Nord verkar. För den här tjänsten värdesätter vi en lokal förankring vilket innebär att du bör bo eller kunna bosätta dig inom rimligt pendlingsavstånd från bankens huvudkontor i Piteå.

Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar vi med Jefferson Wells. För mer information eller vid frågor, vänligen kontakta ansvariga rekryterare Inger Sundgren på 070-3774891, inger.sundgren@jeffersonwells.se eller Tom Jakobsen på 070-2702767, tom.jakobsen@jeffersonwells.se

Ansök här

Urval sker löpande, därför är du varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Antal tjänster: 1
Inlagd: 16 maj 2022
Ansök senast: Snarast
Typ av jobb: Rekrytering till företag
Yrkesområde: Ekonomi, Finans, Försäkring,Försäljning, marknad, reklam,Management

Dela sidan: