Skriv sökord

VD till Sidensjö Sparbank

Lediga tjänster

Senast uppdaterad: 26 oktober, 2020

Lediga tjänster

Vi brukar säga att vi inte är som alla andra banker. Vi är nämligen en lokal sparbank. Den enda banken i världen med huvudkontor i Sidensjö. Det innebär att alla beslut fattas här lokalt av oss. Vi har inga aktieägare utan vi finns till för dig som bor, verkar och har ditt hjärta i Örnsköldsviks kommun.
Vår nuvarande VD går i pension och nu söker vi hans efterträdare. Som VD kommer du att leda bankens verksamhet och utveckla medarbetarna utifrån vår sparbanks mål och värderingar. Att leda verksamheten mot ökad tillväxt, marknadsorientering samt lokal samhällsutveckling tillsammans med dina kollegor på kontoret blir centrala delar i ditt uppdrag.

Om verksamheten
Vi är en bank som hela tiden växer.
Sidensjö Sparbank grundades redan år 1900 och är en av de ledande bankaktörerna i Örnsköldsviks kommun. Vår verksamhet är uppskattad; vi har stark kundtillväxt och nöjda kunder. Vårt motto är ”vi ser människan” – vi ska alltid vara ett självklart alternativ på den lokala bankmarknaden för de som lever och verkar här!

Banken har idag 18 anställda och en affärsvolym på drygt 6 miljarder SEK.

Om rollen
I rollen som vår nya VD kommer du att leda vår bank in i framtiden. Utifrån vision och mål är ditt uppdrag att fortsätta utveckla vår verksamhetsstyrning, stärka vår position som lokal bank, utveckla kundupplevelsen och bidra till fortsatt hållbar tillväxt. Ett viktigt mål är att fokusera på att utveckla vår marknad på företagssidan. Du blir en självklar ambassadör för vår bank och vårt varumärke, både på vår lokala marknad och inom sparbankernas centrala organisation på nationell nivå.

Vem är du?
Vi söker dig som har gedigen erfarenhet av att leda en bred och komplex verksamhet där det ställs höga krav på affärsmässighet och professionalitet. Vi tror att du kommer från bank- eller finansbranschen men du kan också ha annan bakgrund. Viktigt är att du har erfarenhet av ledningsgruppsarbete på företagsledande nivå och att du är van att agera i en regelverksstyrd organisation, där du säkerställer kvaliteten i drift och affärer. Ditt ledarskap är avgörande för oss och vi söker dig som är beslutsmässig, resultatorienterad, flexibel och har god förmåga att få med dig medarbetarna. Det är viktigt att du förstår värdet av att vi är en sparbank med kraft att vara en samhällsaktör som verkar för att stärka vår region, vilket förstås även ger oss mervärden i vår förmåga att behålla och generera nya kunder samt säkerställa vår kompetensförsörjning. Du som söker bor här i Örnsköldsviks kommun eller har planer på att flytta hit.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med Kompetenslaget. Information kring tjänsten ges av ansvarig rekryteringskonsult Maria Håkansson, 070-481 60 12.

Du söker tjänsten via kompetenslaget.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Dela sidan: