Vd sökes till Sparbanken Skaraborg

Om tjänsten

Som vd för Sparbanken Skaraborg leder och utvecklar du företaget, är bankens främsta företrädare och arbetar för att säkerställa bankens fortsatta framgång. Ett stort inslag i rollen är marknadsinriktat – att utveckla och vårda befintliga och nya kunder, samverka med lokala och externa nätverk inom bland annat Swedbank, Sparbankernas Riksförbund och Västra Sveriges Sparbanksförening. Styrelsens förväntan är att bibehålla den starka marknadspositionen med fokus på fortsatt teknikutveckling och digitalisering, och därmed vara ett attraktivt företag för kunder och som arbetsgivare. Hela branschen står inför en stor förändringsfas där alltmer går mot digitala tjänster direkt mot kunderna.

 

Om dig

Din profil skall vara affärs- och marknadsinriktad och din person präglas av stark drivkraft, gott omdöme och stort intresse för utveckling. Vi söker dig som med framgång har haft fullt verksamhets- och resultatansvar i större organisation, men det är inget krav att du varit vd tidigare. För att lyckas i rollen behöver du ha erfarenhet av affärsutveckling från det privata näringslivet men också förståelse för en strikt reglerad verksamhet. Analys och struktur skall kombineras med flexibilitet och helhetssyn för att leverera den bästa kundnyttan. Det är en förutsättning att du bosätter dig inom bankens verksamhetsområde.  

Du har ett naturligt, utåtriktat och förtroendeingivande sätt och har därför lätt för att skapa och bygga goda relationer både internt och externt. I din ledarroll vidareutvecklar du ett starkt team av kompetenta medarbetare och lägger vikt vid att skapa delaktighet och engagemang. Du uppfattas som en inspirerande person som brinner för ditt uppdrag och stimuleras av ledarskap i förändring.

 

Ansökan

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev på maquire.se senast 5 november.

Vid frågor kontakta Anna Åkesson på Maquire, 0763-38 87 96 eller anna.akesson@maquire.se

 

Om oss

Sparbanken Skaraborg kännetecknas av lokal förankring, korta beslutsvägar, kvalitet och enkelhet i möte med kund. Visionen är tydlig: ”Att verka för god utveckling och sund ekonomi – Vi framtidssäkrar!” Banken bedriver en självständig fullservicebank med 5 kontor i Skara, Vara, Götene och Essunga kommuner. Sparbanken Skaraborg är helägt av Sparbanksstiftelsen Skaraborg, har en affärsvolym på ca 30 miljarder och 100 anställda.

Banken vill utveckla hemregionen och därför blir en viktig målsättning att ge tillbaka en del av vinsten till de orter där man verkar. Att verksamheten drivs utan enskilda vinstintressen är själva grunden i sparbanksformen och under 2016 delade banken genom Sparbanksstiftelsen Skaraborg ut närmare 9 miljoner kronor till olika samhällsutvecklande projekt i bankens verksamhetsområde.

Genom samarbetsavtal med Swedbank tillhandahålls IT-tjänster samt support till utlandsaffärer, investeringsrådgivning, hypoteksfinansiering och finansiella placeringar. Ledarskap och kultur i banken präglas av stort intresse och engagemang för människor och företag, att man alltid är tillgängliga och personliga, med kundernas behov i centrum.

Läs mer på sparbankenskaraborg.se

Senast uppdaterad: 
2017-10-24