Skriv sökord

Monica Karlsson blir vd för Södra Hestra Sparbank

Aktuellt Från oss

Monica Karlsson tillträder som ny vd för Södra Hestra Sparbank den 1 juli 2019. 

 

Monica kommer senast från en roll som kontorschef för SEB Finnveden, Ljungby/Älmhult och har efter en lång sejour hittat hem till sin hembygd igen.

– Det skall bli trevligt att ta över stafettpinnen efter Jörgen, som förtjänstfullt drivit verksamheten de senaste 9 åren. Södra Hestra Sparbanks vision och värderingar stämmer väl överens med mina egna och det känns bra att få möjlighet att utveckla och jobba vidare med dessa tillsammans med härliga medarbetare på en spännande marknad, säger Monica.

Jörgen Rydqvist går i pension och lämnar över till Monica

Nuvarande vd Jörgen Rydqvist som sedan han tillträdde 2010 fått banken till den starka och välmående bank som den idag är, går till sommaren i pension.

Monica är född i Gnosjö 1966 och kom till Hyltebruk i tidiga tonår. Hennes karriär inom bank startade i mitten av åttiotalet, sedan dess har hon hunnit med 24 år på Swedbank och nio år på SEB, de senaste 20 åren inom ledande positioner.

Monica brinner för landsbygden och bor själv på en skogsfastighet. På fritiden finns flera intressen, såsom motion, resa, familj samt naturen.

– Det är med glädje vi kan presentera Monica som vår tillträdande vd. Monica har sina rötter i bygden, känner många av lokalbefolkningen och har mycket god kunskap om bygdens företagare. Vidare har Monica ett engagerat och nyfiket ledarskap samt en kompetens som passar väl in för att ta nästa kliv i bankens utveckling, säger Kjell Axelsson styrelseordförande Södra Hestra Sparbank.

Om Södra Hestra Sparbank

Södra Hestra Sparbank är en fristående lokal sparbank med stark förankring i bygden. Vi har inga enskilda aktieägare som kräver någon vinstutdelning utan delar av vinsten går i stället till att utveckla och förbättra den bygd vi lever i. Sedan banken bildades 1874 har vi vuxit till vad vi är idag, med en affärsvolym på drygt 11mdr och 26 årsarbetare fördelade på våra kontor i Hyltebruk, Burseryd samt Unnaryd.

www.sodrahestrasparbank.se

Dela sidan: