Skriv sökord

Vårens stipendiater utsedda av Sparbanken Skaraborg

I samhället
coronadrabbade verksamheter, Första undernyhet Sparbankerna. Föreningsstöd, Största coronastödet, Beachen bryggan bastun, Effekterna av Corona, Flytta ut, Kaffekalas, Sveriges mest solida banker, Filmserie med lokala artister, Vårens stipendiater utsedda av, Sparbanksstödet, Sparbanken Skånes årsstämma 2020

Senast uppdaterad: 30 juni, 2020

Varje vår och höst delar Sparbanken Skaraborg, via Sparbanksstiftelsen, ut utvecklingsstipendier inom idrott och kultur samt till föreningar. Stiftelsen delar också ut skolstipendier till elever på barn- och fritidsprogrammet samt ekonomiprogrammet på Katedralskolan i Skara och Lagmansgymnasiet i Vara. Nu har stipendiaterna för våren 2020 utsetts.

Idrott och kultur
Stipendierna har instiftats för att ge möjlighet för enskilda personer att få erkännande och utvecklas inom sina kompetenser men också för att föreningar ska kunna utvecklas. Stipendiet är på 10 000 kronor och delas ut till personer som på ett unikt sätt visar engagemang, driftighet och kunnande inom sitt område och på så sätt positivt bidrar till sin omgivning. Stipendiesumman är avsedd att användas för utbildning/utveckling inom stipendiatens område. Mottagarna ska vara bosatta i eller ha en nära anknytning till bankens verksamhetsområde och under utdelningsåret lägst ha fyllt 16 år.
• Måns Andersson, cykel, Skara
• Vilhelm Moqvist, piano, Götene
• Tilde Evaldsson, cykel, Vara
• Kaspar Magnusson, tennis, Kvänum
Förening
Stipendiet riktas till föreningar i bankens verksamhetsområde som utför en betydelsefull samhällsinsats. Detta genom att erbjuda en meningsfull och stimulerande miljö, samt att lite utöver det vanliga, engagera sig socialt.
Varje stipendium är värt 15 000 kronor och ska användas till föreningens fortsatta utveckling av verksamheten.
En och samma förening kan endast få ett stipendium per år. Vem som helst kan nominera till stipendiet och nominering ska innehålla en motivering om varför föreningen är värda stipendiet.
• Arentorp Helås FK
• Föreningen Folkets Hus i Skara UPA
• Levenbygdens ridklubb
Skolstipendier
Skolstipendier delas ut i till tredjeårselever, på gymnasieskolorna i bankens verksamhetsområde, för väl genomfört gymnasiearbete som tydligt visar på elevens kunskaper. Varje stipendium är värt 2 500 kronor.
• Clara Hansson, barn- och fritidsprogrammet Lagmansgymnasiet
• Ellen Fogel, barn- och fritidsprogrammet Lagmansgymnasiet
• Rebecca Cedgård, ekonomiprogrammet Lagmansgymnasiet
• Lydis Haag, ekonomiprogrammet Lagmansgymnasiet
• Anni Billman, ekonomiprogrammet Katedralskolan
• Linus Strand, ekonomiprogrammet Katedralskolan

Kontakt
Hanna Wallgren, kommunikatör
079-341 36 62, hanna.wallgren@sparbanksstiftelsenskaraborg.se

Sparbanksstiftelsen Skaraborg bildades år 2000 när Skaraborgs Läns Sparbank ombildades till aktiebolag och blev samtidigt ensam ägare till Sparbanken Skaraborg. Stiftelsen ska främja sparsamhet genom att som aktieägare i Sparbanken Skaraborg AB verka för att sparbanksrörelsens grundläggande idéer och värderingar bevaras och utvecklas. Företrädesvis inom bankens verksamhetsområde som är Skara, Vara, Götene och Essunga kommuner. Genom utdelning från banken kan stiftelsen lämna bidrag som främjar sparbankens och verksamhetsområdets utveckling.

Lena Karlsson
Lena Karlsson
lena.karlsson@sparbankerna.se
Dela sidan: