Skriv sökord

Vadstena Sparbank: Elcyklar till äldreboenden för ökad livskvalitet

Corona I samhället Lokalt perspektiv Sparbanksidén
Populära parcyklar. Anna Elmqvist och Dennis Nyholm från Vadstena Sparbank överlämnade elcyklar till äldreboenden. Ingrid Gustavsson med undersköterskan Ella Olsson och Mary Staaf med undersköterskan Sara Stenlundh gladde sig åt de nya cyklarna.

Senast uppdaterad: 16 april, 2021

De specialanpassade elcyklarna som Vadstena Sparbank tidigare skänkte har blivit en sådan succé att de inte räcker till för att täcka behovet. Därför har nu ytterligare ett par elcyklar rullat in till boende och personal på äldreboendena Wasagården och Vätterngården i Vadstena, där de tagits emot med stor glädje och entusiasm.

 

– Underbart! Härligt, säger 97-åriga Mary Staaf med ett lyckligt leende efter en premiärtur med en av de eldrivna parcyklarna.

– Mycket positivt med de här cyklarna. Det känns härligt, säger 96-årige Per-Evert Hammarström efter en runda i vårsolen.

– Vi är otroligt tacksamma. Fantastiskt att vår lokala bank lägger så mycket krut på våra äldre. Elcyklarna uppskattas både av de boende och personalen, säger Jessica Lindh, enhetschef på Wasagården.

Vadstena Sparbank har alltid engagerat sig i bygden och har ett stort och brett samhällsengagemang.

– Det ska vara trevligt att bo i Vadstena. Vi gör detta för att bidra med livskvalitet i vardagen. Vi vill att alla generationer ska kunna komma ut i vår fantastiska miljö oavsett ålder, handikapp eller begränsade möjligheter. Vi vill gärna hjälpa till så att de som bor på kommunens äldreboenden kan göra cykelutflykter tillsammans med personal eller anhöriga, säger Mikael Engdahl, vd för Vadstena Sparbank.

Elcyklarna är anpassade för att köras av en personal tillsammans med en boende, eller av en anhörig eller bekant tillsammans med en av de äldre på boendet. Båda på cykeln kan trampa så mycket de vill och låta eldriften sköta resten.

Lena Karlsson
Lena Karlsson
lena.karlsson@sparbankerna.se
Dela sidan: