Skriv sökord

Vadstena Sparbank backar upp skidanläggning

I samhället
Friluftsfrämjandet Vadstena lokalavdelnings ordförande Sofie Jorsell och kassören Martin Henricson är jublande glada för den stora sponsorsumman. Anna Elmqvist från Vadstena Sparbank överlämnar en check på 380 000 kronor till liftprojektet vid Ombergsliden.

Senast uppdaterad: 24 januari, 2022

Friluftsfrämjandet Vadstena jublar efter beskedet om den första större sponsorsumman till ny skidlift. – Fantastiskt! Det kom verkligen som en trevlig överraskning, säger kassören Martin Henricson efter att Vadstena Sparbank fyllt liftkassan med 380 000 kronor.

Skidliften från 1960-talet har under flera år reparerats med nödåtgärder för att fungera. Att den måste bytas ut har stått klart länge och blivit en allt mer akut fråga för Friluftsfrämjandet Vadstena lokalavdelning.

– Livslängden på skidliften är slut. Hela anläggningens överlevnad hänger på att vi kan byta till en ny skidlift. Att den lokala sparbanken nu går in som den första större sponsorn hoppas vi är startskottet för att fler företag bidrar till att rädda skidanläggningens framtid. Vi kommer nu att intensifiera arbetet för att klara finansieringen.

Med den miljon som Vadstena kommun går in med i liftprojektet är det insamlade beloppet nu uppe i 1,4 miljoner kronor. Att byta ut hela liftsystemet beräknas kosta 3,5 till 4 miljoner.

– Det här är ett längre projekt som löper över 2 – 3 år innan vi räknar med att vara i mål och ha ny skidlift i drift. En begagnad lift i Kläppen är vigd åt oss. Alla rörliga delar på den byts ut till nytt, så att skidliften vi sätter upp kommer att vara i toppskick, säger Martin Henricson, som är med i projektgruppen.

– Vi stöttar liftprojektet eftersom det är viktigt med fritidsaktiviteter för barn och ungdomar, men också för vuxna. Vi vill hjälpa till för att säkra skidanläggningens framtid. Samarbetet med Friluftsfrämjandet är en naturlig del i vårt sociala samhällsengagemang, säger Mikael Engdahl, vd Vadstena Sparbank.

 Ombergslidens skidanläggning drivs helt ideellt. 160 personer hjälper till med allt från att sköta snöläggning och liftsystemet till skidskolan och cafeterian.

 – Väldigt många ställer upp och engagerar sig. Verksamheten här knyter ihop hela bygden. En ny skidlift ger ett jättelyft för Ombergsliden. Det säkrar överlevnaden för skidanläggningen, och gör också att vi hoppas kunna utöka kapaciteten, säger Martin Henricson.

 För ytterligare information, kontakta:

Martin Henricson, kassör Friluftsfrämjandet Vadstena, Mobil: 073-980 70 06

Mikael Engdahl, vd Vadstena Sparbank, Tel: 0143-755 15, mobil: 070-318 38 15

Tommy Johansson, vice ordförande Friluftsfrämjandet Vadstena, Mobil: 070-877 45 69

Om Vadstena Sparbank – kundernas bank

Vadstena Sparbank grundades 1839 och är verksam i Vadstena med omnejd. 16 medarbetare jobbar på kontoret i Vadstena. Banken har 12 500 kunder. Privatpersoner och företag erbjuds tjänster inom bank, försäkring, fastighetsförmedling och juridik.

Vadstena Sparbank har inga aktieägare, utan är en fristående och självständig sparbank. Det är kunderna tillsammans som genom utsedda huvudmän bestämmer och har inflytande över banken. Delar av vinsten går tillbaka till det lokala samhället. Affärsvolymen, d v s summan av in- och utlåning, är ca 10 miljarder kronor. Mer info på www.vadstenasparbank.se

Dela sidan: