Skriv sökord

Urban Rohdin blir ny vd på Fryksdalens Sparbank

Aktuellt
Urban Rohdin, vd Fryksdalens Sparbank

Senast uppdaterad: 17 januari, 2022

Styrelsen i Fryksdalens Sparbank har utsett Urban Rohdin som ny vd för Fryksdalens Sparbank. Urban har varit tillförordnad vd för banken sedan i juni 2021 och har varit banken trogen under många år.

– Jag har jobbat på den här banken i drygt 20 års tid och det känns fantastiskt att nu ta ledarskapet fullt ut. Det finns två viktiga tillgångar i banken och det är sparbanksidén och personalen, säger Urban Rohdin.

Urban Rohdin är ny på vd-posten, men redan 1988 startade hans samarbete med Fryksdalens Sparbank. –Jag jobbade i teamet på Sparev som skötte internrevisionsgranskningen på Fryksdalens Sparbank, berättar Urban.

1995 blev Urban uppdragansvarig internrevisor för banken, då på uppdrag av KPMG. 2000 anställdes Urban som administrativ chef på banken och från 2003 har han varit ställföreträdande vd.

– Vi i styrelsen har stort förtroende för Urban. Han är rätt person att leda och utveckla den här banken framåt. Urban har varit tillförordnad vd tre gånger i samband med vd-byte genom åren, men nu blev det tredje gången gillt, säger Anders Ramström, styrelsens ordförande i Fryksdalens Sparbank

Att vara bankdirektör på en lokal sparbank är ett annorlunda och viktigt uppdrag.

– Det här är bank på riktigt och det är väldigt komplext. Fryksdalens Sparbank är en liten bank i världen, men stor i Sunne, säger Urban. Trots att vi är en liten och lokal bank, så har vi samma höga krav som Deutsche Bank. Detta ställer höga krav på alla som jobbar här, inklusive styrelsen. Det är vi som ska förvalta och utveckla den här banken som funnits här i över 165 år, så att banken kan finnas kvar minst lika länge till. Jag har en stor respekt för det här uppdraget, för det är en utmaning, men det är också det som är roligt, säger Urban.

Urban bor med sin fru i Karlstad och har två vuxna döttrar.

Dela sidan: