Skriv sökord

Ung Företagsamhet gästar Roslagens Sparbank

Företagande I samhället Skola Ung Företagsamhet
Ung Företagsamhet i skyltfönstret på Roslagens Sparbanks huvudkontor i Norrtälje

Senast uppdaterad: 23 februari, 2023

I dagarna tre gästades Roslagens Sparbank av UF-elever från Rodengymnasiet i Norrtälje. Eleverna visade upp sina kreativa produkter från företag de startat via Ung Företagsamhet. Redan innan dess kunde man få ett smakprov av produkterna i bankens skyltfönster.

Kunderna möttes av en liten annorlunda syn när de kom till banken denna vecka i slutet av februari. Här fanns ett utbud av honung, armband gjorda av återbrukat jeanstyg, reflexer, ”mellisbars” för att nämna några kreativa produkter. Bakom produkterna finns ett flertal unga entreprenörer från Rodengymnasiet som provar sina vingar som företagare.

Amea Bars UF gör egna bars på två olika baser – nötter eller havre – som sedan smaksätts med exempelvis kanel och äpple, lakrits och hallon. De har haft god försäljning av sina produkter och dagen på banken är inget undantag.

Tjejerna i Rivets Bracelet UF gör egna armband av jeanstyg och tanken är förstås att använda sig av jeansen som gjort sitt som byxor, så att de får nytt liv. För varje sålt armband skänker de tio procent till Barncancerfonden.

Killarna som skapat Roslagsreflexen med det uppåt-nedvända ankaret – symbolen för Norrtälje – har nästan sålt slut på sitt lager av reflexer och det kanske är tur eftersom vi nu går mot ljusare tider. De har funderingar på att utöka företaget till andra säkerhetsprodukter eller att försöka få förskolor att förbeställa höstens reflexprodukter redan nu – så att UF-företaget har råd att göra en extrabeställning av nya produkter.

Som UF-bank känns det förstås extra kul att få besök av de unga kreativa entreprenörerna! Bakom evenemanget står Roslagens Sparbank Stiftelser och Roslagens Sparbank i samarbete med gymnasiet.

Dela sidan: