Skriv sökord

Ulricehamns Sparbank söker en Kreditchef

Lediga tjänster

Senast uppdaterad: 4 september, 2020

På en liten bank blir alla större
Ulricehamns Sparbank är den stora lilla banken. Vi har den lilla bankens närhet, engagemang och service. Och samtidigt har vi den stora bankens kompletta tjänsteutbud, fördelaktiga erbjudanden och digitala lösningar.

Ulricehamns Sparbank verkar i en levande stad med starkt näringsliv. Det är många saker som bidragit till att Ulricehamn växer, utvecklas positivt och vågar skapa stora evenemang. Vi tror att en viktig ingrediens är att det finns en stark sparbank på orten som kan vara med och bidra till utvecklingen. Vi jobbar varje dag för att utveckla Ulricehamn på olika sätt.

Att jobba på Ulricehamns Sparbank
Vi vill vara en bra arbetsplats och vi tar hand om vår personal. Detta är något vi aktivt arbetar för på många sätt. Bland annat har vi en personalrestaurang och vi gör olika friskvårdssatsningar. Som anställd i Ulricehamns Sparbank har man möjlighet att vara med och utforma sin roll och man har bra utvecklingsmöjligheter.

Tjänsten som Kreditchef
Som bankens Kreditchef är du ansvarig för bankens kreditfunktion som innefattar ett ansvar att upprätthålla en långsiktig och god kreditkultur och samtidigt leda, driva och utveckla bankens kreditarbete. Du är van att arbeta med affärer och genom din roll är du högst delaktig i bankens affärsidé för att erbjuda den bästa finansiella lösningen till alla i Ulricehamn. Du är direkt underställd bankens vd, men rapporterar internt gentemot styrelse, ledning och VD. Vi erbjuder dig ett intressant och roligt arbete med spännande utmaningar i en föränderlig miljö.

Som Kreditchef kommer du bland annat att;

• Leda, administrera och utveckla arbetet på kreditområdet i banken
• Leda och administrera bankens kreditdelegationer
• Ansvara för att driva och följa kreditportföljens sammansättning och utveckling.
• Säkerställa att all kreditgivning sker i enlighet med lagar och andra bestämmelser samt interna regler såsom policys och instruktioner
• Vara drivande vid genomförande av nya processer eller arbetsrutiner inom dina ansvarsområden.
• Vara bollplank till dina kollegor för frågor inom kreditområdet
• Ingå som ledamot i bankens kreditdelegationer och Riskråd
• Nätverka och skapa relation med andra kollegor i motsvarande roll för att utbyta erfarenhet som är värdefull för din egen och bankens utveckling

Vem är du?
Du har högskoleutbildning inom ekonomi eller annan relevant utbildning, goda kreditkunskaper och flera års bankerfarenhet. Dina personliga egenskaper är viktiga och vi värderar en person som har ett stort kundfokus, är affärsmässig, är kommunikativ och har en analytisk förmåga. Du är intresserad av att identifiera och bana väg för frågor inom ditt område som är viktiga i framtiden. Du är trygg i dig själv och van vid att arbeta i en affärsorienterad organisation, tänka nytt, ta eget ansvar och fatta beslut. Som person är du förtroendeingivande och har lätt för att knyta kontakter och skapa relationer.

Mer information och ansökan

Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Känner du att det skulle vara en intressant och rolig utmaning är du välkommen med din intresseanmälan och CV till www.ulricehamnssparbank.se/jobb senast den 30 september 2020.

Har du frågor om jobbet så ring gärna Melker Ström (VD), 0321-296 01.

Facklig kontaktperson är Jenny Cederteg, 0321-296 57