Skriv sökord

Tjörns Sparbank – Ett tryggt bidrag på Förskolans dag

Barn- och ungdom I samhället
Petra och Susanne från Rönnängs förskola tillsammans med Hans Tiderman, VD på Tjörns Sparbank

Senast uppdaterad: 21 maj, 2021

Den 20 maj var det Förskolans dag, något som Tjörns Sparbank valde att uppmärksamma lite extra i år genom att dela ut Alfons vänskapslåda till samtliga förskolor på Tjörn. Mottagandet blev varmt.

Alfons vänskapslåda innehåller metodmaterial och är skapat så att barnen själva, genom delaktighet, stärker förskolans trygghetsarbete. Det är just därför vänskapslådan är framtagen, för att främja en trygg förskolemiljö för alla barn, på ett lekfullt och pedagogiskt sätt.

– Det var med stor glädje och tacksamhet vi  mottog vänskapslådorna från banken under Förskolans dag. Detta material kommer vara till stor användning för förskolan i vårat fortsatta värdegrundsarbete, säger Marianne Mårtensson, rektor på Rönnängs förskola.

Skaparna till Alfons vänskapslåda är inga mindre än barnrättsorganisationen Friends som genom sitt viktiga och ständiga engagemang arbetar för en värld utan mobbning och alla barns rätt till en trygg skolgång.

– Som lokal sparbank vurmar vi för bygden och vårt lokala samhälle där barn och unga är en mycket viktig del. Det är i förskolan som nya världsmedborgare formas och det känns bra att vi kan vara med redan från start och bidra till en trygg förskola, säger Hans Tiderman, VD på Tjörns Sparbank.

För mer information, kontakta:

Hans Tiderman, VD Tjörns Sparbank, 0304-67 68 51, hans.tiderman@tjorns-sparbank.se

Mattias Kjellberg, marknadsansvarig Tjörns Sparbank, 0304-67 68 37, mattias.kjellberg@tjorns-sparbank.se

Dela sidan: