Skriv sökord

Tjustbygdens Sparbank avsätter två miljoner extra i stöd till föreningar

Corona I samhället

Senast uppdaterad: 14 maj, 2020

Sparbanken har beslutat om ytterligare stöd riktat till föreningar i Västerviks Kommun. Genom en extra avsättning på två miljoner kronor från Sparbanksstiftelsen erbjuds stöd till ideella föreningar som drabbats ekonomiskt till följd av coronaviruset.

– Vi vill att människor, företag, föreningar och bygden ska fortsätta utvecklas och växa. Många föreningar är berörda av det som händer just nu och vi vill göra allt vi kan för att stötta och hjälpa, säger Mats Hasselquist, VD för Tjustbygdens Sparbank.

Föreningar som har drabbats av intäktsbortfall, och/eller ökade kostnader, som en följd av Coronakrisen kan nu ansöka om extra stöd. Ideella föreningar hittar mer information och ansöker om stöd på www.tjustbanken.se.

Tjustbygdens Sparbank har inga externa ägare som kräver utdelning. Överskottet återinvesteras istället i verksamheten och i den lokala marknaden. På så sätt skapas möjligheter för bygden och människor att utvecklas och växa – ett lokalt kretslopp.

– Allt överskott kommer våra kunder tillgodo på flera sätt. Det återinvesteras i banken, i människor, företag och föreningar vilket skapar möjligheter för människor och bygden att växa sig ännu starkare, avslutar Mats Hasselquist.

För mer information:
Mats Hasselquist, VD Tjustbygdens Sparbank: 0490-81 51 03 mats.hasselquist@tjustbanken.se

Dela sidan: