Tidningen Lyckoslanten får hedersomnämnande av Privata Affärer

Lyckoslanten, som ges ut av Swedbank och Sparbankerna, får hedersomnämnande av tidningen Privata Affärer för spridning av kunskap och inspiration till barn sedan 1926. Lyckoslanten skickas kostnadsfritt till årskurs 4-6 i landets skolor. Det är en av Sveriges största barntidningar med en upplaga på 340 000 exemplar.

Lyckoslanten vill uppmuntra och inspirera barn att lära sig om ekonomi. Tidningen tilldelas nu Årets Hedersomnämnande av Privata Affärer med motiveringen ”I 91 år har denna djupa kunskapskälla spritt lärdom och inspiration åt nya generationer”. Hedersomnämnandet delas ut i samband med Privata Affärers utmärkelse Årets Bank.

– Lyckoslanten är en klassisk tidning värd att spara för framtiden, säger Mats Olsson, fristående bankkonsult och ledamot av Privata Affärers jury.

Under vinjetterna ”Veckopengskolan”, ”Så funkar det” och ”Gissa vad som är dyrast” tar Lyckoslanten upp ämnen som uppmanar till att jämföra och resonera kring pengars värde och öka förståelsen för vardagsekonomi. I varje nummer agerar dessutom en skolklass gästredaktörer för ett eget uppslag.

– Med Lyckoslanten vill vi uppmuntra barns intresse för pengar, sparande och entreprenörskap. Vi är oerhört glada och stolta över att vårt arbete uppmärksammas och uppskattas, eftersom vi vet att en sund och hållbar ekonomi är grunden till så mycket i livet, säger Swedbank och Sparbankernas privatekonom Arturo Arques, som också är ansvarig utgivare och chefredaktör för Lyckoslanten.

 

Det här är Lyckoslanten:

  • Lyckoslanten är en av Sveriges äldsta och största tidningar riktad till barn med en upplaga på 340 000 exemplar. Den har funnits ända sedan 1926 och syftar till att lära barn privatekonomi.
  • Tidningen vill inspirera barns intresse för pengar, sparande och entreprenörskap genom underhållande läsning. 
  • Tidningen skickas kostnadsfritt till grundskolor, årskurs 4-6, fyra gånger per år.
  • Med varje nummer följer en lärarhandledning med uppgifter som utgår från läroplanens syften och kunskapskrav.
  • Många förknippar Lyckoslanten med serien Spara och Slösa. Serien ”uppfanns” av konstnärinnan Birgitta Lilliehöök. Idag skapas serien av Lena Forsman.
  • Lyckoslanten ges ut av Swedbank och Sparbankerna med syfte att bidra till privatekonomisk folkbildning.
  • Tidningen produceras av Vi Media AB.

 

För mer information

Arturo Arques, privatekonom, telefon 072-242 99 62
lyckoslanten

Senast uppdaterad: 
2017-12-21