Skriv sökord

Svealands Risk och Compliance AB söker medarbetare inom Riskkontrollfunktionen

Lediga tjänster

Senast uppdaterad: 13 januari, 2021

Svealands Risk och Compliance AB är ett bolag med verksamhet inom specialistområdena Compliance, Riskkontroll och Dataskydd. Bolaget har varit verksamt i sju år och ägs till 100 procent av sparbanker. I bolaget arbetar idag åtta personer.

Vi erbjuder
Behovet av våra tjänster ökar så nu söker vi ytterligare en medarbetare inom Riskkontrollfunktionen. Vi söker dig som i nära samarbete med tre andra personer inom funktionen har ansvar för att stödja bankernas ledningar och styrelser i deras uppdrag att säkerställa att verksamheten drivs i enlighet med externa och interna regelverk.

I din yrkesroll kommer du att arbeta nära bankerna i syfte att effektivisera samt utveckla bankernas processer och rutiner inom riskhantering. Du kommer ha en rådgivande funktion till respektive banks styrelse, ledning och andra funktioner i frågor om riskhantering.
I tjänsten ingår även att stödja banken med utbildningar, workshops och riskanalyser.

Du kommer att tillsammans med övriga kollegor inom funktionen analysera bankernas identifierade väsentliga risker samt kontrollera att bankerna har en effektiv riskhantering.

Du arbetar direkt underställd VD i bolaget men rapporterar även regelbundet till VD och styrelse i respektive sparbank.

Vem är du?
För att lyckas i rollen behöver du vara analytisk, ha god initiativförmåga samt vara en strukturerad och självständig lagspelare. Du bör även ha en god pedagogisk förmåga samt kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift. Förmodligen har du en bakgrund inom bank med erfarenhet från riskhantering och analyser inom kreditrisker och/eller marknadsrisker på en aggregerad nivå. En relevant akademisk utbildning och bankerfarenhet är meriterande.

Intresserad?
Vi erbjuder dig ett arbete i en stimulerande miljö som innebär flexibilitet, utmaningar, varierande arbetsuppgifter samt goda möjligheter till egen utveckling.

Vårt kontor är beläget i Örebro men arbetet kan även utföras hos respektive uppdragsgivare och i hemmet. Tjänsten är på heltid samt innebär en del resor varför körkort och tillgång till bil är ett krav.

Ansökan
Vi arbetar med intervjuer löpande vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag så tveka inte att skicka din ansökan till roul.fahlin@svearc.se senast den 28/2 2021.

Har du frågor så når du mig även på +46 70 693 28 95

Dela sidan: